Nieuws

Microsoft hint naar Windows 12 

Windows 12
© Unsplash / Windows
Op zijn Build 2023-conferentie heeft Microsoft gehint naar een nieuwe (of vernieuwde) versie van zijn besturingssysteem, dat wel eens Windows 12 zou kunnen worden.

Tussen het andere nieuws door stond er bij een screenshot de vermelding ‘de volgende generatie Windows’. Vreemd genoeg kwam dat onderdeel uiteindelijk niet aan bod tijdens Build 2023, wat de geruchten nog maar eens aanwakkert.

Ingewijden menen tussen de regels te kunnen lezen dat Microsoft van plan is om Windows 11 een stevige update te geven of zelfs met een ‘Windows 12’ op de proppen te komen. Ook omdat Microsoft al indirect verwezen heeft naar een ‘Next Valley Prototype Design’. Specialisten leggen daarbij de link naar de Windows van de volgende generatie.

In een van de preview-builds van Windows 11 vonden testers de optie terug om de klok en de datum in het systeemvak uit te schakelen. Het zou een functie zijn waar Microsoft volop mee experimenteert voor zijn volgende OS.

Uitkijken naar Windows 12

Analisten verwachten dat dat softwaregigant aan het einde van 2024 een nieuwe Windows (die al dan niet als Windows 12 door het leven zal gaan) wil lanceren. De nieuwe ARM-chip die Microsoft aan het ontwikkelen is, zou daarom perfect kunnen samenwerken met het nieuwe besturingssysteem.

Uitgelicht artikel Taakbalk Experience Packs voor Windows 11 moeten grote updates vervangen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business