WhatsApp laat je nu berichten bewerken op Windows

WhatsApp
© iStock / stockcam
WhatsApp-gebruikers kunnen voortaan ook berichten bewerken in de desktopapp van de chatdienst. Momenteel rolt de functie uit in de bètaversie van WhatsApp.

Eind mei hintte Meta voorzichtig naar een bewerkingsoptie in WhatsApp. Inmiddels is die optie ook zichtbaar voor vrijwel alle mobiele gebruikers van de chatdienst. Dat wil zeggen: in de Android en iOS-app van WhatsApp. Degenen die graag gebruikmaken van de desktopapps, moeten het echter nog zonder de bewerkingsoptie stellen. Althans, dat geldt nu enkel nog voor gebruikers op macOS en Linux. WaBetaInfo meldt dat WhatsApp desktopapplicatie op Windows inmiddels werd geüpdatet om de functie te ondersteunen.

Bètaversie van WhatsApp

Let wel, dat geldt website in eerste instantie enkel voor de bètaversie in de Microsoft Store. Voor mensen die de bèta gebruiken, is het nu dus mogelijk berichten te bewerken vanaf Windows. Om een bericht te bewerken klik je er simpelweg met je rechtermuisknop op en klik je op ‘Bewerken’. Net als op de mobiele versies is de bewerkingstermijn beperkt tot 15 minuten.

WhatsApp bewerkingsoptie Windows
© WaBetaInfo

Ook kunnen gebruikers enkel berichten bewerken die ze vanaf Windows verstuurden. Momenteel is niet bekend of het ook mogelijk gaat zijn om berichten verzonden vanaf een telefoon aan te passen. WaBetaInfo stelt wel dat WhatsApp de bewerkingsfunctie continu wil verbeteren. Waar de site op doelt, wordt echter niet specifiek benoemd.

Uitrol via Microsoft Store

Meta is inmiddels gestart met een bredere uitrol van de bewerkingsoptie voor WhatsApp via de Microsoft Store. Ontving jij de nieuwe bètaversie nog niet? Vermoedelijk ontvang jij hem binnen enkele dagen.

Wanneer ook niet-bètagebruikers van WhatsApp’s desktopapp de bewerkingsoptie mogen gaan ontdekken, is nog ongeweten. Meestal duurt het enkele weken tot maanden vooraleer functies uit bèta’s breder beschikbaar komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business