Nieuws

WhatsApp hint naar bewerkingsfunctie

whatsapp
© iStock / stockcam
Afgelopen weekend stuurde het Twitter-account van WhatsApp een korte video de wereld in waarmee ze een belangrijke functie aankondigen.

Zondagavond postte het Twitter-account van WhatsApp een korte video van 18 seconden op het internet. Uitleg bij de beelden geeft Meta niet mee, al is het vrij aannemelijk dat het om een teaserfilmpje voor een bewerkingsfunctie in WhatsApp gaat. Het is niet de eerste keer dat we lucht krijgen van zo’n functie in de populaire berichtenapp. Vorig jaar meldde WABetaInfo reeds dat er een bewerkingsfunctie naar WhatsApp zou komen. Nu lijkt het eindelijk zo ver te zijn.

Stuur je vandaag de dag een berichtje op WhatsApp met een tikfout in? Dan kan je het bericht momenteel niet aanpassen. Je tikfout zal dus blijven staan. Vandaag is de enige mogelijkheid om je tikfout te verbeteren dan ook om nóg een extra berichtje te versturen, deze keer met de verbetering van je tikfout.

‘Coming soon’

Zoals het ernaar uitziet zal de bewerkingsfunctie meteen wereldwijd beschikbaar komen – of toch meteen in meerdere talen. Het teaserfilmpje van Meta toont namelijk de woorden ‘Coming soon’, telkens in een andere taal en met een tikfout. Het verbeteren van de tikfout lijkt een werkje van niets te zijn – vermoedelijk zal de functie dan ook makkelijk te vinden zijn in de app, vermoedelijk na het lang indrukken van een bericht.

Wanneer de nieuwe bewerkingsfunctie het levenslicht ziet is echter onzeker. Vermoedelijk zal dat eerder snel gebeuren. Behalve de woorden ‘coming soon’ geeft Meta geen verdere uitleg over de nieuwe functie of over de verschijningsdatum. Voor wie zo snel mogelijk van de nieuwe functie wil profiteren is het een goed idee om de app up-to-date te houden.

Uitgelicht artikel Chatvergrendeling op WhatsApp Chatvergrendeling op WhatsApp nu beschikbaar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business