Nieuws

WhatsApp laat je straks verzonden berichten aanpassen 

Peiling in Whatsapp
WhatsApp laat zijn gebruikers binnenkort verzonden berichten aanpassen. Dat meldt WABetaInfo. Eerst komt er wel nog een bètatest.

Het idee wordt blijkbaar weer uit de ijskast gehaald, want WhatsApp wilde de mogelijkheid vijf jaar geleden al toevoegen. Het doorgaans goed geïnformeerde WABetaInfo heeft een screenshot gedeeld waarop ze de mogelijkheid laten zien. Voor alle duidelijkheid: het gaat om een experimentele feature die zelfs nog niet beschikbaar is voor bètatesters.

Verzonden berichten aanpassen doe je binnenkort door het tekstballonnetje ingedrukt te houden. Naast de vertrouwelijke opties, zoals doorsturen en info, komt dan een edit/bewerken-knop te staan. Dat kan bijzonder handig zijn om een ongelukkige dt-fout nog snel aan te passen of om gevoelige info die je liever niet had verstuurd in te trekken. Hoelang na verzenden je berichten zal kunnen aanpassen, is nog niet duidelijk.

Verzonden berichten aanpassen

Verder verwacht WABetaInfo niet dat gebruikers een historiek kunnen bekijken of zullen kunnen raadplegen wat er precies gewijzigd werd tegenover het originele bericht. Voorlopig, althans, want de functie is nog volop in ontwikkeling.  

Het zou alvast om een interne screenshot gaan, dus ook bètatesters van de Android-versie moeten nog even wachten om te experimenteren met de nieuwe functie. Later zou moederbedrijf Meta de edit-optie ook beschikbaar maken voor de iOS-app en op de desktopversie van WhatsApp. Meta zou later nog communiceren over de testperiode voor de nieuwe functie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business