Apple Watch Ultra gaat automatisch je ogen beschermen

Apple Watch Ultra
© Unsplash / Alek Olson
Naast iOS 17 lanceerde Apple tijdens WWDC ook watchOS 10. Onderdeel van die update is een geautomatiseerde nachtmodus, exclusief voor de Watch Ultra.

WatchOS-gebruikers die de nachtmodus willen instellen moeten dit nu steeds met de hand doen. Vanaf watchOS 10 komt daar verandering in op Apple’s duurste smartwatch, de Watch Ultra. Op dit horloge wordt met het nieuwe besturingssysteem automatisch de nachtmodus ingeschakeld. Voor die optie wordt de lichtsensor op het horloge gebruikt. Eens het omgevingslicht beneden een bepaald peil daalt, schakelt de modus automatisch in.

Zoals we van de nachtmodus (Night Mode) op de Apple Watch Ultra gewoon zijn, filtert dit blauw licht en wordt de interface ontnomen van zijn kleuren – behalve rood. Dit maakt het scherm beter zichtbaar in het donker en neemt irritatie weg van je ogen.

Voor het automatisch inschakelen van de nachtmodus moet je gebruikmaken van de Wayfinder-wijzerplaat. Dit geldt nu ook al voor het handmatig inschakelen van die modus. Via die wijzerplaat kun je de modus inschakelen door met de Digital Crown te draaien. Draai hem naar boven voor het inschakelen van de nachtmodus. Draai je hem de andere kant op, dan schakel je de modus weer uit.

Functies in watchOS 10

WatchOS 10 legt verder vooral de nadruk op widgets. Net als op recente iOS-versies stapelt Apple deze widgets. Zodoende zie je ‘s ochtends bijvoorbeeld als eerste de widget voor het weer. Wat je te zien krijgt, hangt daarbij sterk af van hoe je de smartwatch doorheen de dag gebruikt.

Onderdeel van de watchOS-update is dat apps zoals Weer, Aandelen, Woning, Kaarten, Berichten en Wereldklok meer ruimte op het scherm kunnen innemen. Dit resulteert er dan weer in dat zulke apps meer informatie kunnen weergeven. De nieuwe designtaal voor apps, zoals Apple het noemt, is ook beschikbaar voor andere app-ontwikkelaars.

Verder is het bedieningspaneel van watchOS 10 altijd toegankelijk via de zijknop. Twee keer klikken op de Digital Crown brengt je zoals gewoonlijk bij de recent geopende apps. Ook kunnen horloges van Apple nu verbinding maken met bluetoothaccessoires van derde partijen en zijn activiteiten gestart op een Apple Watch in detail te volgen – op een groter scherm – vanaf je iPhone.

Uitrol pas in september

Vooralsnog is watchOS 10 enkel beschikbaar als bètaversie. Pas in de herfst volgt de stabiele release van het smartwatch-besturingssysteem. De automatische nachtmodus wordt dan exclusief beschikbaar voor de Watch Ultra.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business