Meerdere WhatsApp-accounts op één toestel? Dat kan straks

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp zou gebruikers binnenkort de optie bieden met meerdere accounts tegelijk in te loggen op één toestel. WaBetaInfo vond daarvoor aanwijzingen in de Business-app.

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de functie, meldt WaBetaInfo. De website ontdekte de functie in een recente versie van WhatsApp Business voor Android (2.23.13.5). Daarin stond hij niet meteen ingeschakeld, maar was de benodigde code wel (deels) aanwezig in het installatiebestand. Voldoende bewijs dat Meta werkt aan de mogelijkheid om meerdere accounts toe te voegen op één smartphone, zegt de geruchtenverspreider.

Hoe de optie exact gaat werken, is niet bekend. Op een gedeelde schermafbeelding zien we dat het wisselen tussen accounts plaatsvindt vanuit het instellingen-menu. Daarmee lijkt de uitwerking van menig concurrent, zoals Telegram en Facebook Messenger, net wat gebruiksvriendelijker. Telegram laat je bijvoorbeeld wisselen tussen accounts via het hamburgermenu.

Meerdere WhatsApp-accounts
© WaBetaInfo

Waar ook vragen over bestaan is hoe WhatsApp back-ups gaat verwerken voor dubbele accounts. Slaat WhatsApp ze bijvoorbeeld op als losse accounts, of eerder als een geheel? Daarbij blijft het dan ook de vraag hoe gebruikers back-ups van specifieke telefoonnummers kunnen herstellen. Momenteel kun je namelijk enkel tijdens het instellen back-ups herstellen. Mogelijk betekent dit dat je voortaan tijdens de setup gelijk alle gewenste accounts moet toevoegen.

Einde aan WhatsApp-klonen

Het toestaan van meerdere accounts op één toestel, brengt ook meteen een einde aan het ‘klonen’ van WhatsApp. Voor gebruikers was dat tot op heden de enige uitweg om alsnog twee (of meer) accounts op één toestel te gebruiken. Die optie was overigens enkel beschikbaar voor Android-gebruikers – degenen op iOS moesten een andere uitweg zoeken. WhatsApp Business, in principe enkel bedoeld voor zakelijke gebruikers, was voor velen de perfecte oplossing.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo Zo bewerk je berichten op WhatsApp

Wanneer Meta de optie voor meerdere accounts daadwerkelijk uitrolt, is nog de vraag. Niettemin omdat het bedrijf de optie vooralsnog enkel toevoegde aan zijn Business-app. Hoewel de kans groot is dat ook consumenten toegang krijgen daartoe, kan dit mogelijk nog enkele weken of maanden op zich laten wachten. Recent voegde WhatsApp al wel de optie toe één account op meerdere toestellen tegelijk te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business