Nieuws

Prijsstijging voor Xbox Game Pass en Series X

Xbox geen prijsverhoging
Microsoft heeft beslist om de prijzen voor zijn Game Pass-abonnement op te hogen. Ook de prijs van een Xbox Series X wordt verhoogd.

Het leven wordt duurder – en dat zie je inmiddels niet alleen meer in de winkel. Wie af en toe graag een computerspel speelt zal daar ook meer voor beginnen betalen. Sony verhoogde vorig jaar in augustus al de prijs van de PlayStation 5, maar de prijs van een Xbox bleef hetzelfde. Nu volgt ook Microsoft, waar ze de Xbox Series X en de Game Pass-abonnementen van prijs verhogen.

Momenteel betaal je in België zo’n €9,99 voor het goedkoopste Game Pass-abonnement. Xbox Game Pass voor console zal vanaf 13 augustus een eurootje duurder worden. Wie liever games speelt op pc, die heeft geluk: het Game Pass-abonnement voor pc’s lijkt niet van prijs te veranderen. Wel verandert de prijs van het Game Pass Ultimate-abonnement van €12,99 naar € 14,99. Met het Ultimate-abonnement heb je toegang tot een volledige spellenbibliotheek op zowel pc als Xbox. Bovendien heb je met het Ultimate-abonnement de mogelijkheid om online te spelen.

Daar blijft het echter niet bij: ook de Xbox Series X wordt duurder. Momenteel kan je er nog een in huis halen voor €499,99. Vanaf 1 augustus komt die prijs op €549,99 te liggen. Overzees zou je nog goedkopere consoles moeten kunnen vinden, maar dat zal niet lang duren. Ook daar wordt de Xbox Series X op termijn duurder. In de VS, Japan, Chili, Colombia en Brazilië zullen de prijzen wel gelijk blijven. Wie een Xbox Series S op het oog heeft kan op beide oren slapen: die console verandert vermoedelijk niet van prijs.  

Uitgelicht artikel Xbox One Microsoft ontwikkelt geen nieuwe games voor Xbox One meer

De reden voor de prijsverhoging valt volgens communicatieverantwoordelijke Kari Perez te zoeken in de “competitieve marktomstandigheden”. De prijs voor zowel Xbox Game Pass als de Xbox Series X ligt al enkele jaren op hetzelfde punt.

cloudgaminggamingmicrosoftontspanningxbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals