Nieuws

LinkedIn komt met AI die posts schrijft

linkedin stories
30 woorden, meer heb je tegenwoordig niet nodig om een uitgebreide LinkedIn-post te plaatsen.

LinkedIn zet een nieuw product in de verf: een generatief AI-systeem dat geruikers helpt bij het plaatsen van berichten. De onthulling wordt gedaan door Keren Baruch, director of product bij LinkedIn. De directeur haalt aan dat meeste gebruikers wel weten wat ze in hun post willen zeggen, maar dat velen er niet aan toe geraken om zo’n post te schrijven. Een nieuw AI-systeem moet helpen die horde te overbruggen.

Met het nieuwe  systeem is het mogelijk om een volledige post te maken op basis van dertig woorden. Met die dertig woorden zal je zelf nooit een volwaardige post schrijven – wat je echter wel kan doen, is vragen aan een AI-systeem om dat te doen. Het AI-systeem van LinkedIn neemt die dertig woorden en breidt deze uit tot een LinkedIn-post. Daarna is het aan de gebruiker om in de kleine aanpassingen te doen en de post online te zetten.

Om het makkelijk te maken voor gebruikers worden die dertig woorden, die als input dienen, vanuit het eigen standpunt geschreven. Je hoeft de chatbot dus niet te bevelen om een LinkedIn-post te schrijven.

LinkedIn en AI

Voor LinkedIn is dit niet het eerste AI-experiment. Premium-abonnees van de zakelijke socialemediawebsite kunnen bijvoorbeeld taalmodellen aanwenden om hun profiel bij elkaar te schrijven. Ook reclamemakers kunnen op het sociale medium gebruik maken van AI. Het gaat dan wel om een systeem dat nog getest wordt, en dan vooral in Noord-Amerika.

Wanneer de functie om AI je posts te laten schrijven breed beschikbaar wordt, is nog niet geweten. Momenteel wordt de functie nog getest. Hierbij geeft Baruch aan dat het platform een verantwoorde aanpak wil hanteren met betrekking tot AI. Haast lijkt er in ieder geval niet mee gemoeid te zijn.  

Uitgelicht artikel LinkedIn GDPR inbreuk Ook LinkedIn genereert nu reclame met AI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business