Waze wijst advertentietak en -medewerkers de deur

Waze
© Google
Waze zegt vaarwel aan medewerkers uit zijn verkoop-, marketing-, operations- en salesafdelingen. Die stap volgt op het einde van Waze's in-house advertentietak.

Advertenties in de Waze-app werden voordien door een in-house-advertentietak verkocht. Ook na de overname door Google, dat zelf groot is geworden met de verkoop van advertenties, hield Waze vast aan die strategie. Eind juni houdt die tak echter op te bestaan, meldt Waze’s PR Manager Caroline Bourdeau. Volgens Bourdeau wil het Waze-team adverteerders daarmee op de lange termijn een ‘betere, meer naadloze advertentie-ervaring’ bieden. Exacte uitleg over die verbeterde ervaring wordt niet geboden.

Mogelijk wil Google het voor adverteerders mogelijk maken om tegelijk advertenties in Maps als Waze af te nemen. Voordien moesten ze dat nog via twee kanalen regelen. Het is ook mogelijk dat Google de afmetingen van advertenties in Maps en Waze wil evenaren, zodat adverteerders slechts één advertentie hoeven te ontwikkelen voor beide platformen. Hoe de toekomst van advertenties in Waze eruit komt te zien, is nog niet geheel bekend.

Wel weten we dat de ‘naadloze advertentie-ervaring’ ten koste gaat van functies bij Waze. Concreet gaat het dus om functies in de marketing-, operations-, sales- en verkoopafdelingen. Chris Philips, de VP van Google’s Geo-afdeling waar Waze onder valt, kondigde de ontslagen dinsdag aan. Over exacte aantallen deed de topman geen uitspraken. Er zouden ongeveer 500 mensen werkzaam zijn in het Waze-team, waarvan een deel Google nu dus moet verlaten.

‘Toekomst van Waze’

Het verdwijnen van de advertentietak heeft volgens Bourdeau geen gevolgen voor de toekomst van de navigatieapp. “Google blijft zich sterk inzetten voor de groei van het unieke merk van Waze, de geliefde app en de bloeiende community van vrijwilligers en gebruikers”, benadrukt de woordvoerster.

Die belofte deed het merk eind 2022 ook al eens toen Waze samenging met het Geo-team. Dat team staat onder meer in voor de ontwikkeling van Maps en werkt sindsdien dus aan Waze. Leden uit de community zijn bang dat de navigatieapp op den duur volledig wordt opgedoekt en opgaat in Maps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business