Nieuws

Google Play Store krijgt (tijdelijk) blauwe accentkleur

Chinese apps
Wie de afgelopen dagen een app uit de Google Play Store downloadde of bijwerkte, zal het ongetwijfeld al gezien hebben: Google heeft het design van de appwinkel lichtjes bijgewerkt.

Lichtjes bijgewerkt, aangezien het vooral om een wijziging in kleur gaat. Alles staat nog steeds op dezelfde plek en werkt op exact dezelfde manier als voorheen. De Google Play Store wordt wel iets blauwer: Google past namelijk de accentkleur van zijn appwinkel aan.

Het is een kleine verandering, maar ze wordt wel opgemerkt. Jaar en dag was de accentkleur voor de Google Play Store groen. Denk daarbij vooral aan de groene downloadknoppen en de tabbladindicators. Gebruikers hadden al een tijdje de mogelijkheid om die accentkleur te wijzigen, maar dan voor het hele systeem. De Google Play Store ondersteunde namelijk dynamische kleurenthema’s, waarmee accentkleuren veranderd konden worden naargelang je eigen voorkeur.

Dynamische kleuren

Die mogelijkheid verdwijnt nu Google de Play Store een blauw tintje geeft. Weg is de persoonlijke systeemkleur uit de zoekbalk en tabindicators. Ook de groene kleur, die nog op verschillende plekken te zien was, verdwijnt nu om plaats te maken voor het nieuwe blauw.

9to5Google schat in dat het blauw een soort van tussenkleur is. Google zou de Play Store-app volledige ondersteuning willen geven voor dynamische kleuren en zou tijdelijk overschakelen op een vaste, blauwe kleur. Of dat ook het geval is zal mettertijd moeten blijken. Het valt op z’n minst eigenaardig te noemen dat delen van de Play Store die de dynamische kleuren al ondersteunen dat plots niet meer doen.

Rebranding

Vast staat wel dat Google werkt aan een rebranding van het Android-merk. Daarvoor introduceerde het merk tijdens CES 2023, zonder dat specifiek in de bloemetjes te zetten, een nieuw Android-logo. Daarbij kreeg het platte design wat meer volume en een meer diepgroene tint. Met Android 14 zou het nieuwe logo naar voren geschoven worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business