Nieuws

TweetDeck wordt betalend, maar kampt met ernstige problemen

Twitter Blue
Professionals die Twitter voor het werk gebruiken zijn ongetwijfeld bekend met Tweedeck. Die app wordt binnenkort betalend.

TweetDeck heeft een lange geschiedenis achter de rug. In 2015 werd de gratis app om Twitter te raadplegen opgericht. In 2011 werd de applicatie opgekocht door Twitter, waardoor de ondersteuning tot vandaag de dag zeer goed geregeld was. TweetDeck wordt voornamelijk gebruikt door professionals: de app laat het namelijk toe om Tweets in meerdere kolommen tegelijk in te laden. Op die manier krijg je veel meer informatie op je scherm dan in de officiële Twitter-app.

TweetDeck wordt binnenkort echter een betalende app. In 2017 werd al eens gepolst of zo’n betalende versie van de dienst succes zou kunnen hebben. Uit de rondvraag zou gebleken zijn dat dat niet het geval is. Nu Twitter nieuwe leiding heeft, wordt de app alsnog betalend gemaakt. Of liever: wie de app voortaan wil gebruiken, zal daarvoor een Twitter Blue-abonnement nodig hebben.

Twitter Blue

Sinds Elon Musk de microbloggingsite kocht, monetiseerde het platform zijn diensten op allerlei manieren. Een hoeksteen van dat beleid is Twitter Blue, een abonnement waarmee gebruikers een blauw vinkje kunnen krijgen, langere tweets kunnen plaatsen en meer zichtbaarheid genieten op het sociale medium.

Om de abonnementsformule, die tussen de €9,68 en €11 kost, interessanter te maken komen er alsmaar meer exclusieve funties naartoe. De nieuwste daarvan is TweetDeck: maandag kondige het supportaccount van Twitter aan dat de verandering over 30 dagen volmaakt zou zijn. Vanaf dan kunnen alleen geverifieerde gebruikers, met een Twitter Blue-abonnement, nog gebruik maken van de dienst.

TweetDeck 2.0

Tegenover die kostprijs staat een geüpdatete versie van de applicatie. Daarbij horen nieuwe features, zoals een videodocker en een volledige editor voor tweets. Gebruikers van de oude TweetDeck kunnen alle zoekopdrachten, lijsten en workflows exporteren naar de nieuwe versie van de app.

Voor gebruikers is het alleen hopen dat oude functionaliteiten weer hersteld worden, zoals het bekijken van Tweets. Om datascraping tegen te gaan werden limieten ingesteld voor hoeveel Tweets een account per dag kan bekijken. Voor niet-geverifieerde accounts werd die limiet ingesteld op 1.000 tweets – pas aangemaakte accounts zullen zelfs maar 500 posts kunnen bekijken. Betaal je voor Twitter Blue? Dan krijg je tot 10.000 posts te zien.

Daardoor geraken heel wat externe apps in de problemen: wanneer je in meerdere kolommen tegelijk tweets kan laden, zijn bovengenoemde limieten snel bereikt. Daardoor stopt TweetDeck voor sommige gebruikers na een tijd met tweets in te laden. Musk maakte via zijn Twitter-account bekend de limieten “snel” op te hogen. Of dat Tweetdeck opnieuw bruikbaar maakt zal dan nog moeten blijken.

Uitgelicht artikel Twitter X Corp $5000 per maand, maar Twitter-API werkt niet naar behoren

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business