Nieuws

$5000 per maand, maar Twitter-API werkt niet naar behoren

Twitter X Corp
Twitter rekent sinds een aantal maanden flinke bedragen aan voor API-toegang. Daar staat echter geen betere dienst tegenover.

Sinds 3 maanden vraagt Twitter geld aan bedrijven en onderzoekers die gebruik willen maken van de Twitter-API. Het bedrijf voerde daarvoor verschillende formules in, waarmee een bepaald aantal posts via een bepaald aantal accounts gemaakt kan worden. De prijzen voor die diensten lopen op tot $5.000 en zelfs meer indien een Enterprise-plan op maat gevraagd wordt. Tegenover die prijzen staat echter geen werkend product, dat zeggen verschillende ontwikkelaars: “de Twitter API v2-eindpunten gaan elke dag stuk”.

Een ontwikkelaar zegt aan Mashable dat alles naar behoren werkte voor de API-toegang betalend werd. Nu toegang tot de Twitter-diensten betalend is, lijken de problemen zich op te stapelen. Daardoor hebben ontwikkelaars van Twitter-apps zoals Tweetbot moeite met hun app te onderhouden. Heel wat andere apps hielden het inmiddels voor bekeken dankzij de hoge prijzen die Twitter voor de API rekent.

$5000 dollar/maand en meer

De gebruikers met een Basis- of Pro-abonnement, aan de prijs van $100 en $5.000 per maand, blijken ook met onaangekondigde veranderingen in de API te moeten worstelen. Zo merkte de ontwikkelaar van “Who Unfollowed Me”, een app die het mogelijk maakt om te zien we je ontvolgt op de site, dat de dienst plots niet meer werkte. De reden daarvoor was dat bepaalde GET-calls, waarmee informatie van de server wordt opgehaald, plots geen onderdeel meer uitmaakten van het Basic- en Pro-abonnement.

Uitgelicht artikel Twitter Twitter introduceert API-toegang voor start-ups

Bugs in de API zijn ook schering en inslag. Bovendien kunnen ontwikkelaars niemand bereiken als het eens misloopt: ondersteuning van Twitter is vaak niet te vinden. In de changelog van de Twitter-API valt te zien dat Twitter regelmatig aanpassingen doorvoert – en dat deze aanpassingen niet altijd een toevoeging betreffen. Ontwikkelaars die $5.000 per maand betalen voor toegang tot de API moeten er ook via deze weg achterkomen dat er iets veranderd is. Een waarschuwing op voorhand krijgen de ontwikkelaars niet, waardoor bepaalde apps plots stoppen met werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business