Nieuws

Twitter stelt drie nieuwe vormen van API-toegang voor

Twitter API
Twitter sleutelt al een tijdje aan de API om toegang te krijgen tot het sociale netwerk. Met de lancering van drie modellen lijkt dat werk nu af te zijn.

Eind januari ging er een schokgolf door het Twitter-landschap. Heel wat mensen die gebruik maakten van een alternatieve Twitter-applicatie konden plots niet meer verbinden met het sociale netwerk. Hetzelfde gold voor heel wat accounts die automatisch posts op het sociale netwerk zetten: ook zij hadden plots geen toegang meer tot het netwerk. De oorzaak lag bij de API: die werd ontoegankelijk gemaakt in afwachting van een nieuwe, betalende versie.

De lancering van die betalende API-toegang liet meerdere keren op zich wachten. Uiteindelijk komt hij er toch. Op het sociale netwerk maakt @TwitterDev, een officieel account van het ontwikkelaarsteam, bekend dat de API eindelijk gelanceerd wordt. Daarbij krijgen we meteen zicht op de mogelijkheden en kosten.

Verschillende opties

Er zijn verschillende opties voor wie toegang wil tot de socialemediasite via de API. Zo is er een gratis plan, dat vooral dient om de API te testen. Gebruikers kunnen langs deze weg tot 1500 tweets per maand uitsturen, verspreid over verschillende accounts. Met het gratis plan is het enkel mogelijk om tweets te versturen. Nieuwe berichten ophalen behoort dus niet tot de mogelijkheden.

Er komt daarnaast ook een ‘basisplan’ dat speciaal gericht is op hobbyisten maar ook kan dienen om prototypes te maken. Hierbij kunnen gebruikers tot 3000 tweets per maand uitsturen. Wie meerdere accounts gebruikt kan maandelijks tot 50.000 tweets posten. Aan de dienst is een prijskaartje van $100 (92 euro) verbonden.

Nummer drie is het ‘enterpriseplan’. Hierover geeft Twitter niet bijzonder veel details. Het plan wordt afgestemd op de noden van de klant. Voor de kostprijs geldt hetzelfde: die hangt van de specifieke invulling van de toegang af. Wie meer informatie wil moet daarvoor eerst Twitter contacteren.

Twitter stelt drie nieuwe modellen voor API-toegang voor. | Beeld: Twitter.

Overstappen naar een nieuw API-plan

Wie vandaag de dag nog gebruik maakt van een van de vorige API-plannen stapt best al over naar de nieuwe abonnementen. Dit zou de overgang zo vlot mogelijk helpen verlopen en zorgt ervoor dat je op geen enkel moment de toegang verliest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business