Chromecast met Google TV krijgt nieuwe update

Chromecast met Google TV afstandsbediening
© Unsplash / Victor Carvalho
Nadat Google eind mei beveiligingspatches voor de Chromecast met Google TV uitbracht, volgt nu weeral een update voor de streamingdongle.

Concreet gaat het om een update met versienummer STTE.230319.008.H1. Details over de update zijn schaars. Verwacht wordt dat de update uitrolt voor zowel de 4K- als HD-variant van de dongle. De updatenotitie beschrijft volgens 9to5Google enkel de komst van ‘bugoplossingen en verbeterde prestaties’. Er werd alvast geen beveiligingspatch toegevoegd – het patchniveau van de Chromecast met Google TV blijft steken op april 2023.

Vermoedelijk gaat het om enkele kleine bugs die zijn opgelost. Dat toont zich ook in het formaat van de update, die slechts 59,61 MB weegt. Ter vergelijking, updates met beveiligingspatches wegen zo’n 160 MB. Grote updates worden de komende tijd ook niet meer verwacht. Google startte in juni het testprogramma voor Android TV 14. Verwacht wordt dat dat besturingssysteem voor televisies in de loop van het najaar verschijnt, incluis een update voor de Chromecasts.

Wel is het niet bekend of ook de huidige 4K-variant zo’n update ontvangt. De streamingdongle heeft immers niet de vereiste hardware voor Google’s tv-besturingssysteem. Daarom is het goed mogelijk dat de zoekgigant een nieuwe, duurdere dongle in de pijplijn heeft zitten. Vooralsnog zijn daar echter geen details over gelekt.

Snelheidsupdate voor Chromecast

Intussen genieten gebruikers van zowel de 4K als HD-variant sinds mei van verbeterde prestaties. De streamingdongle reageert sindsdien onder meer sneller op acties van de afstandsbediening. Volgens de zoekgigant nam verder de opstarttijd van de Chromecast met Google TV af.

Update je Chromecast

Direct de nieuwe update binnenhalen? Start daarvoor je Chromecast en open het instellingenmenu. Navigeer vervolgens naar Systeem -> Over -> Systeemupdate, en laat de dongle zijn werk doen. Van zodra de update voor jouw dongle beschikbaar is, wordt deze automatisch geïnstalleerd.

chromecastchromecast met google tvgooglemobielontspanningstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen