Je Chromecast met Google TV is vanaf heden veel sneller

Chromecast met Google TV
© Unsplash / Victor Carvalho
Google zegt de prestaties van Google TV-apparaten te verbeteren door apps sneller in slaapmodus te brengen. Dit geldt ook voor de Chromecast met Google TV.

Google’s Chromecast met Google TV staat niet bepaald bekend om zijn vlotte prestaties. De smart tv-dongle hapert zelfs regelmatig tijdens meer basale taken als het navigeren door streamingapps. Google meldt op zijn Google TV-supportpagina dat daar nu een update voor beschikbaar is. Met die update worden apps in ‘slaapmodus’ gezet als ze meer dan 30 dagen niet worden gebruikt. De zoekgigant schrijft dat dit ten goede komt aan de prestaties van Google TV-apparaten.

Onderdeel van de update is ook een aangepast geheugenbeheer. Daarbij gebruikt Google TV een nieuwe techniek genaamd Android App Bundles. Zo’n App Bundle reduceert het formaat van apps met ruwweg 25 procent, waardoor er meer ruimte overblijft voor andere apps op je Chromecast.

Opstarttijd is ingekort

Google meldt verder dat het de opstarttijd van zijn Chromecast met Google TV heeft ingekort. “We hebben de tijd verkort die nodig is om uw Google TV op te starten. Ook duurt het minder lang voor de Google TV reageert als een knop op de afstandsbediening werd ingedrukt en is de tijd benodigd voor een herstart van het apparaat ingekort”, schrijft de zoekgigant.

Uitgelicht artikel Chromecast met Google TV review Nieuwe goedkope Chromecast met Google TV nu al te koop

Beide verbeteringen zijn per direct beschikbaar op jouw Chromecast met Google TV. Google heeft de updates namelijk alvast uitgerold naar Google TV-apparaten. Dit betekent dat jouw Chromecast, onafhankelijk van of het een HD of 4K-model betreft, vlotter moet aanvoelen.

Chromecast updaten

Wil jij weten of je intussen de laatste updates hebt binnengehaald op jouw Chromecast met Google TV? Volg dan onderstaande stappen.

  1. Open het instellingen-menu via het tandwiel-icoontje
  2. Navigeer naar Systeem, Over en vervolgens Systeemupdate
  3. Vervolgens wordt er automatisch gezocht naar updates

Het installeren van een update neemt tot 10 minuten in beslag. Tijdens het installeren kun je de streamingdongle niet gebruiken. Wil je weten of de update nog bezig is? Zolang het lampje aan de zijkant knippert, wordt de update nog geïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business