Nieuws

Nieuwe goedkope Chromecast met Google TV nu al te koop

Chromecast met Google TV review
Zonder aankondiging hebben Belgische webwinkels de goedkopere Chromecast met Google TV 2K in hun aanbod opgenomen. Je kan hem per direct bestellen.

Verwacht werd dat Google tijdens zijn aanstaande Made by Google-evenement op 6 oktober een nieuwe, goedkopere Chromecast met Google TV zou aankondigen. Dat lijkt nu toch iets anders te lopen. Verschillende webwinkels in België en Nederland hebben de nieuwe Chromecast namelijk al aan hun assortiment toegevoegd. Bij MediaMarkt en bol.com is de Chromecast met Google TV 2K voor 39,99 euro verkrijgbaar, dat ontdekte Android Planet na berichtgeving van WinFuture.

Chromecast met Google TV 2K

Net als de originele Chromecast met Google TV draait de goedkopere 2K-variant, die dus beelden in een Full HD-resolutie met HDR kan streamen, op Google TV. Ondersteuning voor Dolby Atmos lijkt wel te ontbreken op de nieuwe dongle. Vermoedelijk is dat een gevolg van de goedkopere chipset die Google in zijn 2K-variant van de Chromecast gebruikt.

Ook moet de Chromecast het stellen met minder opslag- en werkgeheugen. Exacte specificaties van het apparaat zijn op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Eerdere geruchten gingen uit van 1,5 GB werkgeheugen, wat 25 procent minder is dan we op de 4K-variant terugvinden.

Qua software draait de Chromecast met Google TV 2K op Android 12, de nieuwste versie van het Google TV-besturingssysteem. Bol.com meldt in op de productpagina dat Google ten minste 24 maanden softwareondersteuning biedt na de releasedatum. Of dit betekent dat de Chromecast in ieder geval Android 13 en 14 mag ontvangen is nog onzeker. Google stelde recent dat Android 13 voortaan minimaal 2 GB werkgeheugen vereist. Het is mogelijk dat mediastreamers uitgezonderd zijn van die minima.

Aankondiging op 6 oktober

Degenen die een Chromecast met Google TV 2K willen oppikken kunnen daarvoor per direct bij winkels als MediaMarkt en bol.com terecht. Vermoedelijk komen we op 6 oktober meer te weten over de hardware van de goedkopere Google TV-aangedreven Chromecast.

Ondertussen blijven wij ons wel afvragen in hoeverre de nieuwe Chromecast met Google TV echt een ‘goede deal’ is. De zoekgigant verkoopt de 4K-variant in België voor 69,99 euro, maar als je op zoek gaat kun je hem vaak voor minder geld vinden. Bovendien is het verschil van 30 euro dermate klein, dat je moet nadenken of je wel op de snelheid en functies wil inleveren. Op het design en de afstandsbediening hoef je in elk geval niet in te leveren, die zijn in beide gevallen gelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business