Nieuws

‘Alle details goedkopere Chromecast met Google TV uitgelekt’

Chromecast met Google TV review
Naar verwachting lanceert Google op 6 oktober de Chromecast HD, een goedkopere variant op de Chromecast met Google TV. Ditmaal zijn alle specificaties gelekt.

Eerder deze maand werd bekend dat Google aan een goedkopere Chromecast werkt. Mogelijk krijgt hij een adviesprijs van 40 euro en dient hij als opvolger van de Chromecast 3 uit 2018. Exacte details over de budget Chromecast met Google TV wist WinFuture niet te melden. Dat lijkt te veranderen nu meerdere geruchtenverspreiders data in handen zeggen te hebben over Googles nieuwe Chromecast. Het Braziliaanse Tecnoblog toont alvast foto’s die afkomstig zijn van telecomagentschap Anatel, dat het apparaat keurde voor gebruik in Brazilië.

Copy-paste Chromecast met Google TV?

Beelden van het telecomagentschap tonen ons een ontwerp dat identiek is aan de Chromecast met Google TV. Verder vinden we op de goedkopere Chromecast een sticker met modelnummer G454V – dit modelnummer verscheen eerder bij de FCC als een ‘Streaming Media Player’. Nu we hem bij een andere keuringsinstantie tegenkomen op een Chromecast, kunnen we er zeker van zijn dat het om een Chromecast gaat. Gezien de mediastreamer volgens de FCC ook een afstandsbediening krijgt, wordt bevestigd dat het om een ‘familielid’ van de Chromecast met Google TV gaat.

Chromecast HD
Beelden van Googles nieuwe mediastreamer – beeld: Technoblog

Eerder bevestigde de FCC ook dat het apparaat enkel Full HD-streaming ondersteunt. Google heeft de naam daar ook op aangepast, dat schrijft geruchtenverspreider Kuba Wojciechowski op Twitter. Hij meldt dat Google het apparaat zal aanbieden als de ‘Chromecast HD’. Verder meldt hij op basis van gelekte software dat de Chromecast met een tragere Amlogic S805X2 chipset geleverd wordt; volgens Wojciechowski bevat hij verder 1,5 GB werkgeheugen. Hoeveel opslag het apparaat krijgt, is onbekend.

Lancering tijdens Made by Google

Bovendien zou uit de gelekte softwarebuild zijn gebleken dat de Chromecast standaard op Android 12 draait. Of Google de Chromecast een update naar Android 13 kan geven is niet bekend. Volgens richtlijnen van Android 13 moeten apparaten minimaal 2 GB werkgeheugen bevatten. Mogelijk zijn deze voorwaarden niet geldig voor mediastreaming-apparaten. Gezien Google zelf de hardware en software ontwikkelt, lijkt het ons onredelijk om aan te nemen dat Google dit niet heeft opgemerkt tijdens de ontwikkelingsperiode.

Ondertussen mogen we ons vraagtekens blijven stellen bij de gelekte informatie. Google heeft dit immers niet bevestigd, waardoor het om geruchten gaat. Vermoedelijk hoeven we niet lang te wachten op de lancering. Naar verluidt wordt de Chromecast op 6 september aangekondigd tijdens het Made by Google-evenement. Tijdens dit event onthult Google ook de Pixel 7-serie en zijn Pixel Watch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business