Chromecast Google TV

Google heeft een aanvraag ingediend voor een mysterieus draadloos device. Is een goedkopere Chromecast op komst?

Advertentie

Een dossier dat Google heeft ingediend bij de Amerikaanse Federal Communications Commission heeft de geruchten rond de lancering van een goedkopere Chromecast weer aangewakkerd. De aanvraag zelf hult het product echter nog in mysterie. De naam ‘A4RG454V’ geeft niet veel weg en uit de omschrijving weten we ook alleen maar dat het om een draadloos apparaat gaat dat wifi- en bluetoothondersteuning zal hebben.

In januari doken de eerste geruchten rond dit mysterieuze nieuwe apparaat op. De goedkopere Chromecast zou komen met ingebouwde ondersteuning voor Google TV maar aan een beperkte maximale beeldkwaliteit van 1080p draaien. Hoewel op basis van de beschrijving dit apparaat evengoed een nieuwe Nest speaker zou kunnen zijn, ontdekte The Verge een schets die meer doet vermoeden dat het wel degelijk om een Chromecast. In de schets wordt het apparaat achter een monitor geplaatst en ligt er ook een draadloze afstandsbediening naast.

Nieuwe Google Chromecast te koop in België

Google is het apparaat nog volop aan het testen, dus het is nog gissen wanneer het zou kunnen verschijnen. Volgens The Verge zou dat eind dit jaar kunnen gebeuren. Dan is het nog af te wachten of Google dit apparaat meteen in België in Nederland zal gaan verkopen, en aan welke prijs. De nieuwe Chromecast met Google TV heb je voor 70 euro. Een goedkopere Chromecast zou dan een prijs van rond de 40 euro kunnen hebben.

Lees ook: Zo reset je je Chromecast


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.