Nieuws

Pokémon wil je slaap verbeteren met nieuwe Pokémon Sleep-app

Pokémon Sleep
© Nintendo

Pokémon is vandaag de dag een van de meest populaire franchises ooit. Inmiddels verschenen er meerdere tv-series, films, videogames en apps waarin de kleurrijke pocket monsters hun intrede maken. De laatste tijd focust de franchise vooral op de gezondheid van zijn publiek. Nu ook, met de nieuwe Pokémon Sleep-app.

In essentie is Pokémon Sleep een slaaptracker zoals we die al vaker zagen. Je installeert de app op je telefoon en legt hem daarna naast je bed of kopkussen. Tijdens het slapen registreert de app allerlei geluiden en bewegingen waarmee het kan vaststellen hoe goed je geslapen hebt. Net zoals in vele andere slaaptrackers zit er ook een slimme wekker in de app ingebouwd. Daarbij geef je een tijdspanne in plaats van een vast tijdstip – de wekker zal afgaan op het moment dat je in een minder diepe slaap zit, zodat je aangenamer wakker wordt.

Uniek aan deze app is natuurlijk dat Pokémon er voor iets tussen zit. Elke keer als je de app ‘s nachts aanzet, groeit de Snorlax die in de app zit. Die Snorlax ziet er bovendien steeds anders uit: door te slapen kan je namelijk verschillende ‘stijlen’ voor de slapende pokémon verzamelen. ‘s Nachts wordt de Pokémon Sleep-Snorlax vriendjes met andere pokémon, die overdag een buffet voor je Snorlax verzamelen. Op die manier kan je Snorlax nóg sneller groeien.

Voor wie Pokémon Go speelt zit er bovendien een leuke extra in de app. Heb je een Pokémon Go Plus-accessoire? Dan kan je dat gebruiken om je slaap te tracken, in plaats van je gsm. Op die manier krijg je bovendien speciale besjes die je in de Pokémon Go-app aan allerlei pokémon kan geven om extra voordeel te krijgen.

Het is niet de eerste keer dat er een Pokémon-gezondheidsapp uitkomt. Eerder kwam Pokémon Smile al in de appwinkels. Met die app wil Pokémon jonge kinderen aanleren om hun tanden te poetsen.

Pokémon Sleep komt deze zomer beschikbaar, maar je kan als Android-gebruiker nu al aanmelden om een melding te krijgen wanneer de app beschikbaar komt. Wie een Apple-apparaat heeft zal nog even de App Store in het oog moeten houden.

Uitgelicht artikel Pokémon Legends Arceus Pokémon Legends Arceus review: Een nieuwe richting uit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business