Nieuws

Oude versie TweetDeck keert onverwachts terug

Afgelopen week stuurden ze bij Twitter groot nieuws de wereld in: TweetDeck, de populaire Twitter-cliënt voor professionals, kreeg een flinke update. Aanvankelijk was de “nieuwe TweetDeck” gratis te gebruiken voor dertig dagen, daarna is een Twitter Blue-abonnement nodig om de dienst te kunnen gebruiken. Zo ver lijkt het echter niet te komen: een week nadat de nieuwe applicatie beschikbaar is, wordt hij al offline gehaald.

Echt offline is TweetDeck niet. Wel valt op dat alle veranderingen die recent in TweetDeck werden aangebracht gewoon verdwenen zijn. Zo kwam er een videodocker en een verbeterde editor voor tweets. Nu, een week nadat de functies beschikbaar kwamen, zijn ze alweer verdwenen. Enkele functies uit de originele TweetDeck waren bovendien verdwenen – maar nu zijn ze terug. Zo is er terug een ‘Activity Tab’ en kan je opnieuw accounts delen zonder de wachtwoorden daarvoor te moeten delen via TweetDeck Teams.  

Terug naar oude versie

Hoelang de oude TweetDeck beschikbaar blijft, is niet geweten. Aangezien het de bedoeling was dat TweetDeck 2.0 betalend zou worden na een aantal dagen, lijkt het in ieder geval wel om een vergissing te gaan. Dat de oude cliënt per abuis weer beschikbaar wordt gesteld, kan ook afgeleid worden uit het feit dat er nergens een aankondiging van wordt gemaakt. Geen enkel officiëel Twitter-account, ook dat van Musk of CEO Linda Yaccaraino niet, kondigde aan dat TweetDeck terug van weggeweest is.

De heropleving van TweetDeck wordt positief onthaald door gebruikers. Het valt dus nog te bekijken of Musk en de zijnen TweetDeck alsnog naar een tweede versie upgraden. Onbekend zijn ook wat de plannen van Twitter met de toepassing zijn. Al sinds 2008 is TweetDeck gratis beschikbaar. Of de plannen om Deck exclusief toegankelijk te maken met een Blue-abonnement nog in werking zijn, is dus ook niet geweten. Moest dat niet het geval zijn, dan zouden erg weinig gebruikers dat een jammere keuze vinden.

Uitgelicht artikel Twitter Blue Tweetdeck wordt betalend, maar kampt met ernstige problemen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business