Microsofts goedkoopste Game Pass-plan kost weer 1 euro

Xbox Game Pass
© Unsplash/Mika Baumeister
Microsoft biedt weeral een Xbox Game Pass-abonnement aan voor één euro. Met dit plan kun je de gamedienst een maand tegen een symbolisch bedrag uitproberen.

Minder dan één maand geleden maakte Microsoft bekend de Xbox Game Pass-tarieven te verhogen. Die prijsstijgingen gelden voor het Game Pass-abonnement voor Xbox’ en het Game Pass Ultimate-abonnement, waarmee je games op zowel de Xbox als op een pc kan spelen. Voor degenen die het Xbox-abonnement hebben bedraagt de prijsstijging één euro. Klanten met de Game Pass Ultimate, het duurste abonnement, betalen maandelijks twee euro extra, voor een totaal van 14,99 euro per maand. De nieuwe tarieven gaan in per 13 augustus.

Tezamen met de prijsstijging brengt Microsoft volgens WinFuture zijn goedkoopste abonnement in de Game Pass-reeks terug: het proefabonnement voor één euro. Gekend is dat het om een tijdelijk aanbod gaat, waarmee klanten terug kennis kunnen maken met het gaming-abonnement. Waarom Microsoft het proefabonnement terugbrengt is onduidelijk. Te meer omdat het momenteel al een proefabonnement van 14 dagen aanbiedt; daarvoor moeten andere gebruikers je wel uitnodigen.

Gebruikers kunnen zowel een Ultimate als regulier PC Game Pass-abonnement afsluiten voor één euro. Zoals gezegd geldt dit tarief voor een maand, waarna de nieuwe abonnementstarieven gaan lopen. Niet alle klanten kunnen overigens gebruikmaken van de aanbieding. Volgens de algemene voorwaarden geldt de actie enkel voor nieuwe klanten. De uitleg blijft enigszins vaag, maar wel is duidelijk dat net uitgeschreven klanten geen kans maken op de korting.

Prijsstijging voor Xbox-consoles

De komst van het kortingstarief heeft geen impact op de aanstaande prijsstijgingen. Die gelden bovendien niet alleen voor de gamingdienst. Ook de Xbox Series X wordt in augustus duurder. Volgens Microsoft stijgt de prijs op 1 augustus naar 549,99 euro. Momenteel kost de console in België nog 499,99 euro.

Die prijsstijging ligt alvast in lijn met het beleid dat Sony voert met zijn PlayStation 5. Die console steeg eerder al in prijs. Zo’n stijging was volgens de consolefabrikant ‘onvermijdelijk’ door huidige economische omstandigheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business