Nieuws

Weer problemen gemeld na Windows 11-update KB5028185

Windows 11-logo
© Microsoft
Een nieuwe Patch Tuesday, nieuwe problemen: na update KB5028185 van de voorbije week, klagen gebruikers massaal over bugs in Windows 11.

In de eerste plaats gaat het om problemen met SSD-opslag. Gebruikers hoopten dat de nieuwe update die eindelijk van de baan zou helpen, maar dat is naar verluidt niet het geval. Onder meer op Reddit klagen gebruikers al maanden over te lage schijfsnelheden van SSD’s en het probleem lijkt alleen maar erger te zijn geworden.

Zo zegt een gebruiker in de reacties dat zijn pc 17 seconden nodig heeft om op te starten, terwijl daar voor de update maar 4 seconden voor nodig waren. Hij nam ook de proef op de som door de update te de-installeren en ja hoor: de SSD startte Windows weer een stuk sneller op. Daarnaast melden gebruikers nog dat bepaalde toepassingen trager werken of laat reageren. In sommige gevallen veroorzaakt update KB5028185 zelfs een blauw crashscherm, het zogenaamde Blue Screen of Death (BSOD).

Nog meer problemen na update KB5028185

Maar daar stopt het niet. Andere gebruikers melden ook nog wegvallende internetverbindingen, zowel via wifi als kabelverbindingen. Sommigen lukt het zelfs helemaal niet meer om met het internet te verbinden en in andere gevallen is de connectie instabiel en valt die af en toe weg. Ook zij konden bevestigen dat alles weer werkte van zodra ze de update verwijderden.

Hoeveel gebruikers nu precies met de problemen kampen, is niet duidelijk. Wanneer het zo zwaar mis gaat, lees je daar natuurlijk meteen wat over terug, maar mogelijk is hun situatie niet representatief voor de meerderheid van de gebruikers. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de kwestie en er is nog geen aankondiging over een update om het probleem te verhelpen.

Uitgelicht artikel Windows 11 logo Microsoft deelt details Windows 11 23H2-update

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business