Microsoft deelt details Windows 11 23H2-update

Windows 11 logo
© Microsoft
Microsoft spreekt via een blogpost over de aanstaande Windows 11 23H2-update. Volgens de softwaregigant betreft 23H2 weeral een ‘kleine update’.

Inhoudelijke details over de aanstaande update heeft Microsoft niet vrijgegeven. Wel spreekt de technologiegigant over een update die zich makkelijk laat installeren. In een blogpost vermeldt de softwaregigant dat de update uitrolt via een zogeheten activeringspakket (eKB). Dat betreffen veel kleinere updates dan de Windows 11 en 10-upgrades van weleer.

Enerzijds zorgt dit ervoor dat de update zich veel sneller laat installeren. In plaats van de hele code op te schonen, voegt Microsoft enkel elementen toe. Bij dit proces blijft de broncode van Windows 11 gelijk. Gebruikers hoeven zo niet te gissen naar de compatibiliteit van apps en apparaten met de nieuwe Windows-versie: daar wijzigt immers niets aan. Kon je oude PC net Windows 11 aan? Dan is deze ook gewoon compatibel met de aanstaande 23H2-update.

Update naar versie 22H2

Microsoft adviseert gebruikers in de tussentijd te upgraden naar Windows 11 22H2. Hierdoor moet de overstap naar de 23H2-update ook ‘soepeler verlopen’. Het is bovendien af te raden veel langer te blijven hangen op 21H2. Die update ontvangt reeds geen nieuwe updates meer: Microsoft heeft die Windows-versie op 13 juni EOL verklaard.

Gezien de 22H2-update met ieder apparaat werkt – dankzij dezelfde broncode – zou het upgraden intussen ook probleemloos moeten verlopen. Wanneer de update naar 23H2 volgt, wordt nog niet benoemd in de Client Roadmap.

Uitgelicht artikel Windows 11-logo Nieuwe Explorer-bug duikt op in Windows 11 Preview

Eveneens onbenoemd blijven de nieuwe functies. Gekend is dat het testen uitvoert met Copilot, een nieuwe instellingen-interface en een nieuwe volumemixer. Of deze functies al doorgang vinden in de aanstaande Windows-versie, blijft koffiedik kijken. Gezien ze pas eind juni in de bèta verschenen lijkt dat ons echter uiterst onzeker.

Windows 10 IoT LTSC

Microsoft doet ten slotte uitspraken over de beschikbaarheid van Windows 10 Enterprise IoT. Deze software was voordien enkel beschikbaar via OEM’s. Vanaf 1 augustus kunnen bedrijven de LTSC (Long-term Support Channel)-versie ook als volumelicentie verkrijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business