Nieuwe Explorer-bug duikt op in Windows 11 Preview

Windows 11-logo
© Microsoft
Microsoft rolde deze week nieuwe Insider-versies van Windows 11 uit. Deze zou je beter overslaan: ze worden getroffen door een nieuwe Explorer-bug.

Eerder schreven we al dat Microsoft de uitrol was gestart van een nieuwe Windows 11 Dev Preview-versie. Zulke testversies in Microsoft’s Insider-kanaal zijn bedoeld om nieuwe functies te testen; daar komen ook met enige regelmaat (ernstige) bugs bij kijken. Dat lijkt ook het geval met Insider Preview Build 23493, die wordt getroffen door een bug in de Verkenner-app. Die bug maakt het soms (vrijwel) onmogelijk om te navigeren in de Windows Verkenner, meldt MSPowerUser.

Het probleem doet zich zowel voor bij het bekijken van voorgaande locaties als het openen van het Verkenner-menu. Die elementen zijn door de bug doorzichtig of geheel wit, waardoor het lastig tot geheel onmogelijk is om te navigeren door de bestandsbeheerder. Microsoft’s supportmedewerker Jen Gentleman heeft intussen bevestigd dat het probleem wordt onderzocht. Een oplossing is op dit punt echter niet beschikbaar.

Dat geldt ook voor een andere bug in Insider Build 23493, die pop-up menu’s treft. De menu’s voor bijvoorbeeld het inloggen bij accounts in Windows verschijnen of Microsoft’s PowerToys nu links in beeld. Normaliter verschijnen ze echter midden in het scherm. Het is een relatief klein vergrijp, dat bovendien geen impact heeft op de werking van de pop-ups. Je kan dus nog altijd inloggen en met PowerToys bijvoorbeeld kleuren selecteren.

Uitgelicht artikel windows 11 22H2 Windows Verkenner slaat op hol na recente update

Bugs in Preview-versies

Microsoft brengt zijn Insider Preview-versies uit voor degenen die als eerste nieuwe functies willen uitproberen. In deze Insider Preview Build maak je bijvoorbeeld kennis met de Copilot, dat je onder meer helpt bij het beantwoorden van complexe vraagstukken. Die nieuwe functies gaan ook steeds gepaard met bugs – het is om die reden dat de softwaregigant adviseert Insider-versies enkel op de apparaten te installeren die je kan missen.

Uitgelicht artikel Windows 11 Microsoft introduceert Copilot en andere verbeteringen voor Windows 11

Vermoedelijk worden de genoemde bugs opgelost in de eerstvolgende Preview-versie. Tot die tijd is het misschien verstandig om de stabiele versie te blijven gebruiken. Functies uit de Insider Preview komen immers vanzelf naar de reguliere builds van Windows 11.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business