Nieuws

Macs met M3-chip verschijnen mogelijk al in het najaar

m3
De eerste Mac-computers met M3-chip komen mogelijk dit najaar al op de markt. Dat meldt Mark Gurman (Bloomberg) in zijn Power On-nieuwsbrief.

Na de jaarlijkse lancering van de nieuwe iPhones in september “zou er nog een andere lancering moeten zijn, in oktober”, aldus Gurman. De analist denkt dan in de eerste plaats aan nieuwe Macs met een nieuwe, ultrakrachtige M3-chip aan boord. In oktober is het nog te vroeg voor de nieuwe MacBook Pro’s of desktops. Wellicht zullen de nieuwe iMac, MacBook Air (13 inch) en MacBook Pro (13 inch) de eersten zijn die met een M3-chip op de markt komen, voorspelt Gurman.

M3 sneller en zuiniger

Eind maart stelde Gurman nog dat Apple in de eindfase van ontwikkeling zat voor twee nieuwe iMac-modellen met M3-silicone. Die nieuwe chipset krijgt wellicht wel geen extra CPU- en GPU-cores. Dat aantal zou hetzelfde blijven als bij de huidige M2-SoC’s. Toch zouden de M3-chips beduidend sneller en energiezuiniger zijn, dankzij het nieuwe 3nm-proces van fabrikant TSMC. Gurman moest zijn verwachtingen intussen wel bijstellen, want hij had toen geschreven dat hij de nieuwe iMacs al in de eerste helft van 2023 verwachtte. Ze zouden hetzelfde kleurrijke design krijgen als de modellen uit 2021.

Traditioneel stelt Apple bij de aankondiging van nieuwe iMacs ook nieuwe iPads voor. Volgens Gurman zou dat dit jaar niet het geval zijn. “Ik zou geen grote upgrades verwachten totdat de M3 iPad Pro’s met oledschermen volgend jaar verschijnen”, aldus de analist. Tot slot merkt hij nog op dat Apple wel aan een nieuwe iPad Air werkt met een vernieuwde chipset. Het huidige model draait nog op de M1-processor.

Uitgelicht artikel iOS 17 installeren Apple lanceert publieke iOS 17-bèta met nieuwe functies

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business