Nieuws

Samsung ViewFinity S9: spectaculaire nieuwe 5K-monitor

Samsung ViewFinity S9
©Samsung
Levensechte kleurweergave en extreem hoge resolutie leveren kwaliteitsbeeld voor werk en entertainment op één monitor

Samsung breidt zijn ViewFinity-monitorassortiment uit met de wereldwijde beschikbaarheid van de 27-inch ViewFinity S9 (S90PC-model). De lancering van de ViewFinity S9 versterkt de reeks hoge resolutie-monitoren van Samsung en volgt op de introductie van de ViewFinity S8 (het S80PB-model) in juni 2022, die was uitgerust met een Ultra High Definition (UHD)-resolutie. De nieuwe ViewFinity S9 is geoptimaliseerd met alle tools die nodig zijn in sectoren als grafisch ontwerp en fotografie en kreeg bovendien een eervolle vermelding bij de CES Innovation Awards van 2023.

5K-resolutie

De nieuwe ViewFinity S9 heeft een 27″-scherm met een resolutie van 5K (5.120 x 2.880), en een werkruimte die 50% groter is dan andere UHD-monitoren, met een uitzonderlijke beeld- en teksthelderheid. Dit biedt professionals de mogelijkheid om te werken aan content met ultrahoge resolutie zonder in te hoeven zoomen, zodat ze hun projecten in 5K kunnen bekijken terwijl al hun bewerkingstools zichtbaar blijven op het scherm.

Met 99% DCI-P3 en 218 PPI (pixels per inch) biedt de ViewFinity S9 meer verzadigde en levendige kleuren met scherpere details: perfect voor diegenen die moet kunnen vertrouwen op een accurate visuele weergave. Bovendien maakt de typische helderheid van 600 cd/m2 het gemakkelijk om in bijna elke lichtomgeving te werken. Samsungs kalibratietechnologie helpt gebruikers om de gewenste nauwkeurige kleurweergave in te stellen. Tijdens de productie wordt de kleur van de monitor in de fabriek gekalibreerd voor een ongelooflijke Delta E <21 nauwkeurigheid.

Bedienbaar met je smartphone

De ViewFinity S9 maakt als eerste in de branche gebruik van de Smart Calibration-functionaliteit die je bedient met je smartphone. Gebruikers kunnen het scherm van de ViewFinity S9 makkelijk, nauwkeurig en wanneer ze maar willen afstellen zonder dure, complexe kalibratieapparatuur. Met behulp van de SmartThings-app kunnen ze ervoor kiezen om in de basismodus te kalibreren voor een snelle en eenvoudige aanpassing van de witbalans en gamma-instellingen, of ze kunnen de professionele modus gebruiken voor volledige controle over de kleurtemperatuur, luminantie, kleurruimte en gamma-instellingen. Gebruikers kunnen dit proces starten door simpelweg de camera van hun smartphone op het scherm van de ViewFinity S9 te richten. Na kalibratie kunnen ze een rapport bekijken met een gedetailleerde weergave van de gemaakte aanpassingen en de Delta E kleurnauwkeurigheid.

De ViewFinity S9 biedt daarnaast TUV-gecertificeerde Intelligent Eye Care-functies om vermoeide ogen tegen te gaan, zelfs bij langdurig gebruik. Bovendien beperkt Samsungs Matte Display de lichtreflectie en schittering op de monitor, waardoor afleiding tijdens het werken tot een minimum wordt beperkt. De visuele prestaties van de ViewFinity S9 worden versterkt door functies die zijn ontworpen om het leven van professionals eenvoudiger te maken.

Viewfinity s9
©Samsung

Ontwerp en connectiviteit

De ViewFinity S9 biedt veelzijdige connectiviteit voor gebruikers van zowel Mac- als Windows-pc’s, met Thunderbolt 4, mini DisplayPort en USB C-inputs. Dankzij de Thunderbolt 4-compatibiliteit kunnen gebruikers apparaten met maximaal 90W opladen en gegevens betrouwbaar en met snelheden tot 40Gbps overdragen.

De monitor is uitgerust met een ingebouwde 4K SlimFit-camera, die zonder extra kabels of apparatuur wordt aangesloten via een pogo-pin. De hoge resolutie van de camera levert kristalheldere kwaliteit voor videogesprekken via apps als Google Meet. De camera kan worden gekanteld om zich aan te passen aan de hoek van de monitor en Auto Framing zorgt ervoor dat je zichtbaar en in beeld blijft, zelfs wanneer je van positie verandert.

Het slanke ontwerp van de ViewFinity S9 is geschikt voor elke ruimte. Het ergonomische design biedt comfort en verbetert de productiviteit, doordat de monitor aan vrijwel elke positie of houding aangepast kan worden. De in hoogte verstelbare voet is afgestemd op ooghoogte van de gebruiker en het scherm kan worden gekanteld om de kijkhoek aan te passen. Dit is mogelijk tot wel 90 graden zodat gebruikers lange documenten kunnen lezen met minder scrollen. Dankzij de compatibiliteit met VESA-montage, kan ruimte worden bespaard en het bureau worden vrijgehouden.

Entertainment

De geïntegreerde Smart TV-apps bieden een volledige TV-ervaring wanneer het na het werk tijd is om te switchen naar entertainment. Directe toegang tot de populaire streaming-apps en -programma’s zonder dat er een aparte PC nodig is, ingebouwde luidsprekers met Adaptive Sound+, dat het ruisniveau automatisch aanpast, en een afstandsbediening maken dit een allround monitor voor zowel werk als ontspanning.

Alle specificaties op een rijtje

WeergaveSchermgrootte27”
 Type paneelIPS, vlak
 Resolutie5K (5.120 x 2.880)
 KleurengammaDCI-P3 99%
 Helderheid (typisch)600 cd/m2
 Vernieuwingsfrequentie (max.)60Hz
 Reactietijd5ms (GtG)
 Contrastverhouding (statisch)1000:1
 Mat beeldschermJa
EigenschappenKalibratieSmart Calibration
 Intelligent Eye CareAdaptive Picture / Eye Saver Mode / Flicker Free
 Camera4K (3.840 x 2.160), meegeleverd
 Smart TV-appsJa
InterfaceVerbindingstypen1 Thunderbolt 4 (90W)1 miniDP, USB-C (3DN)
OntwerpType standaardHAS / Pivot / Tilt
 Muurbevestiging100×100

Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

5kmonitorsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals