Nearby Share op Windows verlaat bètafase

Google Nearby Share Windows
© Google
Google heeft zijn Nearby Share-software voor Windows uit de bètafase gehaald. Met de software kun je snel bestanden delen tussen Android en Windows.

Tijdens CES 2022 beloofde Google zijn Nearby Share-dienst uit te brengen voor Windows. Eerder was het al mogelijk bestanden te delen tussen Android-telefoons en tussen Android en Chrome OS. Eerder dit jaar werd de Windows-variant ook beschikbaar in België en Nederland. Toen ging het nog wel om een bètaversie. Ditmaal schakelt Google om naar een stabiele versie, schrijft het in een blogpost. Volgens de zoekgigant werd zijn AirDrop-concurrent inmiddels 1,7 miljoen keer geïnstalleerd op Windows-pc’s.

Updates in stabiele versie

Nearby Share, in het Nederlands ook wel ‘Dichtbij delen’, werkt eigenlijk gelijk aan AirDrop. Googles software laat je draadloos bestanden delen tussen Android-smartphones, en nu dus ook met laptops en desktops op Chrome OS en Windows. Met de stabiele versie brengt Google twee wijzigingen naar zijn AirDrop-concurrent. Zo toont Nearby Share je nu een verwachte duur van de overdracht. Verder zie je na de update een preview van de foto die vanaf Android wordt gedeeld. Daarmee verzeker je jezelf ervan dat de juiste foto wordt gedeeld.

Om de dienst te kunnen gebruiken moet je minimaal Windows 10 draaien en een 64-bit pc bezitten. 32-bit-systemen worden dus niet ondersteund. Verder moet je Windows-computer zowel bluetooth als wifi ondersteunen. Tot slot zegt Google dat het delen van bestanden alleen werkt als “apparaten minder dan vijf meter” van elkaar verwijderd zijn. Binnenshuis bestanden zou voor de meesten dus naadloos moeten werken.

Delen met Nearby Share

Voldoet jouw situatie aan alle kenmerken, dan kun je beginnen delen. Dat werkt vrij gemakkelijk. Download hiervoor de Nearby Share-app voor Windows. Kies daarna een bestand dat je wil delen en kies met welke Android-apparaten je het bestand wil delen. Android-telefoons die dit ondersteunen en delen van iedereen toestaan, verschijnen meteen in die lijst.

Nearby Share op Windows
© Google

Tegelijk kunnen gebruikers de deeloptie ook beperken tot eigen apparaten. Daarvoor moet dan op de Windows-app worden ingelogd met het Google-account dat ook op de smartphone staat. Daarna kunnen bestanden vrij gedeeld worden, zowel van Windows naar Android, als omgekeerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business