Nieuws

Spotify wordt duurder, ook in België

Spotify
© iStock / stockcam
Spotify gaat voor het eerst zijn abonnementsprijzen verhogen. Het nieuws komt uit de VS, maar wellicht wordt de dienst ook in België duurder.

Premium (individueel) zal 10,99 dollar gaan kosten, in plaats van 9,99 dollar (bij ons 9,99 euro). Nadat het voorbije weekend de eerste geruchten de kop opstaken rond een prijsstijging, heeft Spotify dat nu ook zelf bevestigd. Ook het Duo-plan, dat tot twee gebruikers toelaat, wordt duurder (van 12,99 dollar naar 14,99 dollar). Ook de Family-formule wordt 1 dollar duurder (16,99 dollar), net als het studentenabonnement (5,99 dollar).

Prijsstijging ook in België

TechCrunch meldt dat de prijsstijging niet beperkt is tot de Amerikaanse markt. Zo bevestigt Spotify dat het zijn prijzen zal verhogen in een dozijn markten, onder meer in de Europese Unie, het Verenigd Koninkijk, delen van Zuid- en Centraal-Amerika, Azië en Oceanië.

Buiten de Amerikaanse prijsverhogingen in dollars heeft Spotify nog niet gezegd hoe duur zijn Premium-abonnementen elders zullen worden. De kans is groot dat we dat dollarteken gewoon mogen vervangen door een euroteken om de lokale prijsstijgingen te weten. Wellicht betaal je voor het gewoon Premium-abonnement dus 10,99 euro per maand.

Spotify werd nog nooit duurder

De prijsstijging is opvallend, want nooit eerder werd Spotify duurder (afgezien van de periode toen de dienst nog in zijn kinderschoenen stond). Andere grote streamingplatformen, zoals Netflix, kozen er eerder wel al voor om hun prijzen op te slaan.

De timing van de aankondiging is ook niet toevallig. Morgen zou Spotify namelijk zijn inkomsten van het tweede kwartaal bekendmaken. Wellicht vond de Zweedse audiostreamer dat een prijsstijging aan de orde was om de inkomsten (en de toekomst van het platform) te verzekeren.

In maart doken er nieuwe geruchten op over Hi-Fi of lossless audio bij Spotify. Of die feature mee betrokken gaan worden in de prijsstijging, valt nog te bezien. Wellicht komt er gewoon een duurdere formule die Hi-Fi-audio bevat.

Uitgelicht artikel Spotify audiokwaliteit Zo verbeter je de audiokwaliteit op Spotify
ontspanningspotifystreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals