Nieuws

Spotify HiFi “komt er uiteindelijk wel”

Spotify HiFi
Het is al ruim twee jaar stil rond Spotify HiFi. De streamingdienst had in februari 2021 lossless audio aangekondigd. Die zou nog altijd onderweg zijn.

Begin 2022 kregen we al te horen dat Spotify HiFi had verschoven naar “ergens in de toekomst”. HiFi zou een betere geluidskwaliteit kunnen bieden dan het huidige maximum van 320 kbit/s. En dat terwijl de meeste concurrenten wel al lossless audio of betere audiokwaliteit bieden. De Zweedse streamingreus leek voorrang te geven aan een TikTok-achtige interface, die niet echt laaiend enthousiast onthaald werd. 

“Spotify HiFi moet uniek zijn” 

Het bleef bij Spotify lange tijd windstil, tot nu. In een interview met The Verge liet Spotify co-president Gustav Söderström zich ontvallen dat de audiostreamer “nog altijd van plan is het te doen”, waarbij hij verder ontzettend vaag blijft over hoe Spotify HiFi er dan zal uitzien. “We hebben het inderdaad al een tijdje geleden aangekondigd, maar de industrie veranderde plots om verschillende redenen. We gaan Spotify HiFi lanceren, maar wel op een manier die steekhoudt voor zowel onszelf als de luisteraars. De industrie is in die korte tijd veranderd en we moeten ons daaraan aanpassen. We willen uniek zijn in de manier waarop we HiFi aanbieden”, besloot Söderström.  

Hoewel lossless audio misschien geen prioriteit is voor de doorsnee Spotify-gebruiker, zal er toch een harde kern van intensieve gebruikers zijn die er al enkele jaren op zitten te wachten. De concurrentie (waaronder Tidal, Apple Music en Amazon Music Unlimited) biedt immers wel audio in hogere kwaliteit. Onlangs lanceerden Apple en Sonos nog speakers met spatial audio. Wie via Spotify streamt, kan daar dus nog geen gebruik van maken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business