Spotify HiFi

Zullen we Spotify HiFi in 2022 te zien krijgen? Het is onduidelijk, ook voor de muziekstreamingdienst zelf, zo blijkt.

Advertentie

Het is intussen van 2015 geleden dat de eerste berichtgeving rond Spotify HiFi naar buiten kwam. Sinds dat jaar waren er geregeld gebruikers die van Spotify een uitnodiging kregen om in te stappen in een HiFi-abonnement van de Zweedse streamingdienst, weliswaar tegen een meerprijs. In februari 2021 gaf de muziekstreamingdienst te kennen dat de HiFi-optie voor Premium in 2021 zou gelanceerd worden. Nu schrijft een medewerker op het communityforum van het bedrijf dat de timing rond die lancering onduidelijk is.

Spotify HiFi in 2022?

Wie zal het zeggen. Zoals het er vandaag uitziet zou het zelfs nog langer kunnen duren. De woordvoerder van Spotify schrijft namelijk dat de HiFi-optie eraan komt maar dat er geen details rond de timing van lancering zijn. Vermoedelijk zullen we dus allen verrast worden door de aankondiging.

Wat het bedrijf tegenhoudt om de HiFi-optie te lanceren is onduidelijk. Concurrenten als Apple Music of Amazon Music en Tidal hebben hun abonnementsprijzen niet gewijzigd voor lossless audio. Apple en Amazon behouden de prijs per maand en Tidal verlaagde zelfs zijn abonnementsprijzen in november 2021.

Spotify HiFi prijs

Momenteel is het ook niet geweten of Spotify toch nog een meerprijs zou vragen voor betere audiokwaliteit.