Nieuws

Spotify HiFi brengt “audio van cd-kwaliteit”

Spotify gaat een bijkomende abonnementsdienst aanbieden. Spotify HiFi biedt een hogere geluidskwaliteit en bevat nog andere nieuwe features.

Spotify maakte het nieuws bekend op zijn Stream On-platform. Via HiFi zou de muziekstreamingdienst exclusieve contentdeals kunnen aanbieden aan zijn premium-abonnees. Ook wie zijn eigen muziek op Spotify wil laten streamen, krijgt meer mogelijkheden. De Zweden beloven loepzuivere audio van cd-kwaliteit.  

CD-kwaliteit voor audiofielen 

Spotify is er zich van bewust dat audio van hogere kwaliteit het populairste verzoek is van audiofielen. Met HiFi hoopt het Zweedse bedrijf de verwachtingen eindelijk in te lossen. De nieuwe dienst zal op alle apparaten werken, waaronder ook Spotify’s Connect-speakers. Bovendien gaat de streamingservice samenwerken met speakerfabrikanten om HiFi toegankelijk te maken voor een groter publiek. 

Het Zweedse bedrijf wil Spotify HiFi later dit jaar gaan uitrollen voor wie al een premium-abonnement heeft. Het wordt een soort premium add-on waarvoor wel een toeslag aangerekend zal worden, bovenop het premium-abonnementsgeld dus. Verder was Spotify wel bijzonder karig met details die we echt willen weten, zoals de kostprijs, de lanceringsdatum en in welke regio’s de nieuwe dienst aanvankelijk beschikbaar zal zijn. 

Uitbreidingsplannen 

De streamingdienst zorgde ook voor een update van zijn bestaande artiestenprogramma. 76.000 artiesten kregen een duwtje in de rug en werden voor het eerst toegevoegd aan een playlist. Via zijn Radar-programma werden 175 aankomende talenten in de spotlights gezet. Bovendien wordt Canvas (de bewegende visuals bij nummers) beschikbaar voor alle artiesten. 

Verder maakte Spotify nog zijn plannen bekend om nieuwe markten aan te boren. Op die manier moet het streamingplatform op termijn meer dan een miljard luisteraars kunnen bereiken. De app komt naar 85 nieuwe markten, in Azië, Afrika, de Caraïbische Eilanden, Europa en Latijns-Amerika. 

Tot slot werkt de R&D-afdeling nog aan verbetering voor podcasts. Aanbevelingen en verkenningsmogelijkheden worden groter, waardoor content doorspitten een stuk makkelijker zal zijn. 

Lees ook: Spotify test feature voor live songteksten in de VS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business