Nieuws

Spotify test feature voor live songteksten in de VS

Spotify live lyrics
Spotify test zijn feature voor gesynchroniseerde, live songteksten nu eindelijk ook op de Amerikaanse markt.

“We hebben zopas onze lyrics feature uitgerold voor een beperkt aantal Amerikaanse gebruikers”, zei een woordvoerder aan TechCrunch. “Bij Spotify voeren we voortdurend tests uit om de gebruikservaring te verbeteren. Een aantal daarvan maken de weg vrij voor een rijkere beleving, terwijl anderen onderdeel zijn van een leerproces”, klinkt het. 

Westerse gebruikers moeten wachten 

Live songteksten bij de nummers op Spotify is geen nieuwe feature. Spotify lanceerde de live lyrics eind juni vorig jaar al in Zuid-Amerika, Zuid-Oost Azië en India. Op 1 februari kreeg ook Zuid-Korea live lyrics.

Net als in de VS is het ook bij ons nog wachten op de extra functie. Tot nu toe moeten we het stellen met wist-je-datjes via de Behind the Lyrics-feature die Spotify van partner Genius aangeleverd krijgt. Waarom de functie nog niet beschikbaar is op enkele grote Westerse markten, zegt Spotify niet.  

Partnerschap met Musixmatch

Voor zijn live lyrics werkt Spotify samen met Musixmatch, die de feature aanleverde voor de 27 landen waar de feature wel al actief is. De Zweedse streamingdienst lijkt wat achterop te hinken. Amazon Music heeft reeds langer een functie voor live songteksten en Alexa kan via stemcommando’s nummers opzoeken op basis van de lyriek. Bij Apple Music bestaat die optie ook al sinds 2018 en iOS 13.  

Of de testfase in de VS uitbreiding gaat krijgen en naar de Lage Landen zal overwaaien, is nog niet bekend.

Lees ook: Spotify wil suggesties afstemmen op je emoties

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business