Nieuws

Chromecast-ondersteuning komt naar Samsung-gsm’s

Chromecast met Google TV
© Google
Je Chromecast en Samsung-smartphone werken niet meteen samen. Toch kan je de ondersteuning zelf al aanzetten.

Inmiddels zijn de Chromecast en de bijbehorende icoontjes, waarmee je beeld en geluid naar een Chromecast kan versturen, bijna gemeengoed geworden. De tv-dongles van Google zijn immens populair – en als je geen Chromecast-dongle aan je televisie hebt hangen, dan is de kans groot dat de ondersteuning gewoon ingebouwd zit. Tenzij je een Samsungtoestel in de hand of aan de muur hebt hangen: die ondersteunen namelijk enkel MiraCast. Dat zou binnenkort echter kunnen veranderen.

Momenteel doet de beperking zich in twee richtingen voor: Samsung-smartphones ondersteunen de Chromecast niet, maar werken enkel met MiraCast. Ook Samsung-tv’s ondersteunen geen Chromecast, al kan die ondersteuning wel toegevoegd worden door een Chromecast in het toestel te pluggen.

Goed verstopt

Alleen heb je daar niet veel aan indien al je toestellen van de Koreaanse gigant afkomstig zijn. Binnenkort verandert dat, en kan je de Samsung-gsm gewoon aansluiten op je Chromecast. Correctie: eigenlijk kan dat vandaag al, maar de optie om dat te doen zit zo ver weg dat haast niemand er vanzelf bij komt. Het instellingenmenu waarin je de Chromecast-ondersteuning kan inschakelen werd ontdekt bij Android Police. Dit is hoe je er zelf in geraakt:

  1. Swipe naar beneden om de snelle instellingen tevoorschijn te halen
  2. Veeg dit scherm naar beneden en hou de ‘Smart View’-tegel lang ingedrukt.
  3. Druk op de drie puntjes en open het instellingenmenu.
  4. Navigeer hier naar het ‘over Smart View’-menu.
  5. Druk 10x snel achter elkaar op de bovenkant van het scherm, waar ‘Smart View’ staat.
  6. Wanneer je erachter gevraagd wordt, geef je het volgende paswoord: #00rtsp00
  7. Je komt hierdoor in de ontwikkelaarsopties terecht. Hier kan je, met een schuifschakelaar, Google Cast inschakelen.

Wat Samsung bezielt om de optie zo ver weg te steken, is niet geweten. De kans bestaat dat Samsung tijdens het Unpacked-evenement Chromecast-ondersteuning uit de doeken doet. Een andere mogelijkheid is dat Samsung werkt aan de gebruikersinterface, en op zoek is naar een goed plekje om het Cast-icoontje neer te poten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business