Nieuws

Bing Chat nu ook beschikbaar in Google Chrome

Bing Chat Enterprise
© Unsplash / Rubaitul Azad
Met Bing, ChatGPT en Bard heb je tegenwoordig chatbots genoeg. Microsoft voorziet nu een extra toegangsweg voor Bing.

Eerder deze maand lanceerde Google, na lang wachten, zijn chatbot Bard in Europa. Het heeft niet lang geduurd voor Microsoft met een antwoord kwam: hun nieuwe Bing is inmiddels ook beschikbaar in Google Chrome.

Microsoft, OpenAI en Google zijn verwikkeld in een AI-wedloop. Eerst kwam OpenAI met ChatGPT. Al snel integreerde Microsoft de technologie waarin het lange tijd investeerde ook in zijn eigen producten, waaronder Bing en Edge. Lang moest je surfen via Microsoft Edge om van de Bing-bot gebruiken te maken. Google Chrome is echter vele malen populairder dan die standaardbrowser voor Windows-apparaten. Door Bing ook voor die browser beschikbaar te maken, kan de AI-dienst dus heel wat extra gebruikers bereiken.

Daarbij werkt alles zoals dat in Edge het geval was. Je kan naar bing.com surfen en daar, in de rechterbovenhoek, een chat-icoontje aanklikken om met je gesprek te beginnen. Bovendien zal de bot ook meteen met je zoekresultaten aan de slag gaan, zoals die dat in Edge ook doet.

Beperkingen

Er zijn wel een aantal beperkingen aan Bing-in-Chrome-verbonden. Bij Windows Latest merkten ze op dat prompts slechts 2.000 tekens lang kunnen zijn – wie in Edge surft kan Bing opdrachten geven tot 4.000 tekens. Verder moet je ook al na vijf berichten een nieuw gesprek beginnen. In Edge kan je gesprekken tot 30 berichten lang voeren met Bing.

Voor korte vragen en opdrachten met weinig stappen is Bing-in-Chrome dus geschikt. Wie wat meer van de chatbot verwacht, gebruikt nog steeds het beste Edge als browser. Daar is je toegang tot het AI-systeem van Microsoft veel minder beperkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business