Promobeelden Sony Xperia 5 V lekken uit

Sony Xperia 5 V
© JB2unique
Sony's nieuwe Xperia 5-smartphone maakt binnenkort mogelijk zijn opwachting. Via Reddit zijn nu de eerste promotiebeelden van de Xperia 5 V gelekt.

Verleden jaar introduceerde Sony de Xperia 5 IV in september. Dat toestel was goeddeels gelijk aan zijn voorganger, de Xperia 5 III. Met de Xperia 5 V lijkt Sony een aangepast design te introduceren – of althans, het brengt ons een aangepaste cameraopstelling. Weg zijn de drie camera’s die de smartphone voorgaande jaren bevatte. Ditmaal is de Xperia 5 V met twee camera’s uitgerust. Tussen die sensoren is plaats voor de flitser en vermoedelijk de focusmodule.

Verwacht wordt dat Sony enkel de primaire en groothoekcamera behoudt. Daarmee neemt het op zijn vijfde Xperia 5-toestel afscheid van de telefotocamera. Op andere vlakken lijkt het daarentegen vooral een kopie van zijn voorganger, inclusief de schermranden vooraan. Ook biedt de smartphone nog een 3,5mm-audiopoort voor bedrade hoofdtelefoons.

De video toont ons verder een viertal kleuropties. Verwacht wordt dat de smartphone verkrijgbaar zal zijn in het blauw, koraalrood, wit en zwart. Of er nog andere kleuren beschikbaar zijn, is nog niet gekend. Dat geldt ook meteen voor veel andere specificaties van de smartphone. Zo is nog niet bekend hoe groot het scherm van de Xperia 5 V wordt. Wel lijkt de promovideo – waarin vrouwen het toestel in de lucht houden – te suggereren dat het om een compact(er) toestel gaat.

High-end chipset, lagere prijzen

Wat wel gekend is over de Xperia 5 V is dat hij wordt aangedreven door Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2. Gekoppeld aan die chipset is steeds 16 GB RAM. Verder lekte uit dat het toestel oplaadt aan 33 watt, net als zijn voorganger.

Ook de prijzen zijn momenteel niet bekend. Het is goed mogelijk dat de prijzen iets lager liggen dan de voorganger, nu Sony een camerasensor heeft weggenomen. Tegelijk is het mogelijk dat Sony die sensor juist wegnam om prijsstijgingen door inflatie te voorkomen. De tijd moet uitwijzen hoe Sony zijn nieuwe (compacte) vlaggenschip positioneert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business