Nieuws

Reddit voert “Official”-label in voor officiële accounts

Reddit
Bij Reddit wordt momenteel geëxperimenteerd met een ‘Official’-label. Dat maakt het bedrijf bekend in een maandelijkse update.

Het “Official”-label is voorbehouden voor “een klein aantal profielen van organisaties waarmee Reddit een relatie heeft opgebouwd”. Het label moet er vooral voor zorgen dat de organisaties niet te impersoneren vallen. Daarnaast moet het label ervoor zorgen dat Redditors en moderators makkelijker kunnen zien welke accounts van echte organisaties komen. De indicator komt rechts van de gebruikersnaam te staan, zowel op de profielen als bij de reacties die de officiële accounts posten. Het ‘Official’-label zal te zien zijn zoals een flair dat in meeste subreddits is.

Reddit zegt dat het label slechts een visuele indicator is: er hangen geen extra voordelen of andere unieke functies aan vast. Wanneer je naar zo’n officieel account doorklikt, zal je onderaan kunnen zien dat het account wel degelijk vertrouwd wordt: “officiële accounts hebben hun identiteit bevestigd”.

Het nieuwe “Official”-label. © Reddit

Het nieuwe label mag niet verward worden met het ‘Promoted’-label. Dat verschijnt naast reclame, en is daar tot nu toe de enige indicator van. Wanneer een adverteerder betaalde voor een post op reddit, zul je er het woord “gepromoot” bij zien staan.

Gebruikers zullen de nieuwe labels wel enkel zien staan in de mobiele Reddit-app. In de browserversie van de socialemediawebsite zitten nog geen nieuwe labels verwerkt. Wanneer dat wel gebeurt is de kans groot dat deze enkel zichtbaar zullen zijn op reddit.com. Gebruikers die old.reddit.com gebruiken zullen de labels daardoor vermoedelijk niet zien verschijnen, aangezien de gebruikersinterface voor die website niet meer onder handen genomen wordt.

Automod

Reddit sleutelde daarnaast ook op de manier waarop automod en notificaties samenwerken. Voorheen werden eerst notificaties uitgestuurd, zoals pushmeldingen en e-mails, nog vòòr Automod met de posts aan de slag ging. Het kon dus gebeuren dat je op zo’n notificatie klikte, maar dat de feitelijke post al verwijderd was. Die situatie wordt nu rechtgezet: voortaan doet eerst Automod zijn werk. Pas daarna krijg je een pushmelding op je telefoon of een mail in je inbox.

Uitgelicht artikel Reddit Reddit maakt officiële app toegankelijker voor moderatoren

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business