Nieuws

Xbox-consoles krijgen een nieuw thuisscherm

Xbox thuisscherm
© Microsoft

Goed nieuws voor wie een Xbox onder zijn televisie heeft staan: Microsoft maakt bekend dat het startscherm van Xbox-consoles herwerkt wordt. Smaken verschillen, al zullen veel mensen het nieuwe scherm heel wat ooglijker vinden.

Om het nieuwe startscherm te zien, zal je waarschijnlijk alleen maar moeten wachten. De update is beschikbaar voor alle Xbox Series X|S. Ook wie nog een Xbox One heeft staan zal het startscherm een flinke cosmetische upgrade zien krijgen. Er is wel een kanttekening: niet alle consoles krijgen de update tegelijkertijd doorgestuurd. Daardoor kan het voor sommige gebruikers nog enkele weken duren voor ze het nieuwe scherm te zien krijgen.

Game-achtergronden

Wie al eens voor het startscherm van een Playstation 5 zat, zal onmiddellijk gelijkenissen zien tussen beide startschermen. Zo geeft de Playstation 5, al sinds het begin, achtergronden op basis van het geselecteerde spel. Waar de Xbox voorheen nog werkte met vooraf ingestelde thema’s, zal het de dynamische aanpak van Sony overnemen. Heb je een game geselecteerd? Dan zal de volledige achtergrond veranderen naar iets dat met de game te maken heeft.

Hoe knap die achtergrond is hangt natuurlijk af van spel tot spel: niet alle hoesjes of achtergronden zijn even knap vormgegeven. Daarom hoeven spelers de functie ook niet ingeschakeld te laten. Wie liever een klassieke achtergrond heeft, kan die nog steeds instellen.

Microsoft zorgt er met de nieuwe update ook voor dat de game-achtergronden echt kunnen schitteren. Je meest recente games werden een tikkeltje naar onder geschoven. Andere apps en diensten staan daar nu netjes onder gegroepeerd. Op die manier blijft er aan de bovenkant van het scherm ruimte genoeg over om de game-art wat aandacht te geven.

Uitgelicht artikel Xbox geen prijsverhoging Prijsstijging voor Xbox Game Pass en Series X

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business