Twitter zet lichte modus bij het vuil

Twitter
© iStock / Sundry Photography
Elon Musk schreef donderdagavond dat Twitter binnenkort ‘alleen een donkere modus’ bevat. Musk kwam niet veel later (deels) terug op dat besluit.

Volgens Musk is Twitter’s donkere modus “beter in alle opzichten”, en zou de lichte modus daarom moeten verdwijnen. Musks besluit kon meteen op de nodige kritiek rekenen. Zo stellen gebruikers dat tekst lastiger te lezen is op een donkere/zwarte achtergrond. Ze vragen de topman daarom het besluit te heroverwegen, en de lichte modus te behouden. Daar lijkt de topman in mee te gaan, blijkens een tweet die het voortbestaan van de lichte modus bevestigt.

“Veel mensen hebben gevraagd om de lichte modus te behouden, dus dat zullen we doen, maar de standaardinstelling is donker en dimmen wordt verwijderd”, schrijft Musk vrijdagnacht op Twitter. Ook het verdwijnen van de dim-modus van Twitter – binnenkort X – lijkt een controversiële stap die meteen op bezwaar kan rekenen. Die modus vult het gat tussen de lichte en donkere modi met een donkerblauwe achtergrond.

Waarom die middelmoot moet wijken onder de transformatie naar X, is onduidelijk. Geweten is dat Musk de duistere modus prefereert vanwege X’ duistere huisstijl. Het logo wordt daarbij ook steeds op een zwarte achtergrond geplaatst.

Rebranding naar X

Of Musk zijn beslissing uiteindelijk doorvoert blijft onduidelijk. Vast staat dat het platform stilaan steeds meer Twitter-referenties verliest. Na de webapplicatie kreeg de Android-app eerder al het nieuwe logo. Wanneer diezelfde update voor iOS volgt, is niet bekend.

Voor die tijd werkt het socialemediaplatform al aan nieuwe functies. Functies waarmee X, als het aan Musk ligt, op termijn naast het Chinese WeChat plaatsneemt. Die app staat in China bekend als de ‘everything-app’ en biedt bijvoorbeeld ook betaaldiensten. Zo ver lijkt het in eerste instantie wel niet te gaan. Op gedeelde screenshots is te zien dat gewerkt wordt aan (video)belfuncties.

Onzeker is of X dat doel ooit kan bereiken. Eerder deze maand werd nog bekend dat het platform 50 procent van zijn advertentie-inkomsten was verloren. Bovendien maakt Musk zich niet populair bij gebruikers met acties zoals het willen verwijderen van de donkere modus of gebruikslimieten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business