Lancering PlayStation Earbuds is nabij

PlayStation Earbuds
© Sony
Verwacht wordt dat Sony de PlayStation Earbuds op korte termijn lanceert. Het Amerikaanse FCC heeft de draadloze gamingoortjes alvast gekeurd.

Lang zou de lancering alvast niet op zich moeten laten wachten. Sony stuurde in mei al een teaser uit van de draadloze PlayStation Earbuds. Over een lanceringsdatum werd toen echter geen woord gerept. Die datum lijkt nu stilaan in zicht te komen, meldt MySmartPrice. Volgens de website liet Sony zijn PlayStation Earbuds en benodigde usb-dongle inmiddels testen bij de FCC.

Markant is dat FCC verschillende details van de PlayStation Earbuds openbaar heeft gepubliceerd. Zo maakt het bekend dat de oortjes (YY2977) en usb-dongle (YY2980) Bluetooth LE ondersteunen. In de papieren beschrijft de FCC de oortjes bovendien als “noice cancelling gaming headset”. Dat wijst er alvast op dat de hoofdtelefoon over ruisonderdrukking beschikt.

Andere details van de oortjes blijven voorlopig afgeschermd. Lang zal dat mogelijk niet meer duren – de oortjes werden voordien al gekeurd door Bluetooth SIG, IMDA en TDRA. Bovendien heeft Sony de oortjes al voorgesteld aan het publiek. Mogelijk vindt de lancering tegelijk plaats met het Project Q-apparaat dat tezamen met de PlayStation Earbuds werd tentoongesteld.

Project Q

Sony’s Project Q is een draagbare console waar gebruikers games naartoe kunnen streamen via hun PlayStation 5. Hoewel het ontwerp gelijkenissen toont met Nintendo’s Switch en de ASUS ROG Ally, is het Project Q-apparaat geen losstaande gamingconsole.

De aan te kondigen oortjes werken naadloos samen met de Project Q-console, de PlayStation 5 en je computer, licht de consolegigant toe. Of de oortjes ook met smartphones werken, is niet benoemd. Daar ze ondersteuning bieden voor Bluetooth LE, is dat wel goed mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business