Nieuws

Sony onthult PlayStation Earbuds en ‘Project Q’

Woensdag organiseerde Sony de “PlayStation Showcase 2023”, een evenement waar het Japanse merk laat zien wat er in 2023 met de PlayStation zal gebeuren.

Dat er heel wat nieuwe games naar de spelconsole komen is eigenlijk  geen verrassing meer. Dat Sony de PlayStation opnieuw draagbaar wil maken weten we ook al langer – en nu weten hoe ze dat precies willen doen.

© Sony

Wanneer het evenement ongeveer een uur bezig was, was het tijd om het over iets anders dan videogames te hebben. Accessoires voor de PlayStation, dan maar. Eén van die accessoires is ‘Project Q’: een controller met een geïntegreerd beeldscherm om vanuit je schoot te kunnen gamen.

Zoals eerder gedacht verschilt Project Q van handheldconsoles als de ROG Ally, Steam Deck of zelfs de Nintendo Switch. Om er games op te kunnen spelen zal je namelijk nog steeds een PlayStation 5 nodig hebben: games worden in geen geval door de handheld gedraaid. Daardoor maakt Project Q gebruik van gamestreaming om PlayStation 5-games naar het 8 inch grote HD-scherm van Q te brengen. Bovendien zou de geïntegreerde controller net zo goed of zelfs identiek moeten zijn aan een DualSense Wireless Controller.

Het handheld gaming-apparaat zou ergens “later dit jaar” moeten verschijnen, maar over wanneer dat is zegt Sony niet meteen iets. Hoogstwaarschijnlijk kennen we tegen dan ook de officiële naam van het product.

Oortjes

‘Naast het handheldapparaat kondigt Sony ook PlayStation Earbuds aan. Die zouden “next-generation audio immersion” naar de PlayStation en de pc brengen. Met andere woorden: ze zouden haast echt moeten klinken. De oortjes lijken een multipoint-verbinding te ondersteunen, aangezien ze tegelijkertijd aan een PlayStation/pc en een smartphone gekoppeld kunnen worden. Met nieuwe draadloze  technologie zegt Sony bovendien lossless audio te kunnen streamen.

© Sony

Hoe lang we moeten wachten om van die lossless audio te genieten? Geen idee. Sony liet op de showcase enkel weten dat er nieuwe producten aankomen, maar zei daar niet bij wanneer die zouden verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business