Nieuws

Sony wil de PlayStation opnieuw ‘portable’ maken

disney+ app playstation 5
De Nintendo Switch, de Steam Deck en nu ook de ASUS ROG Ally. Handheld gaming zit in de lift, en Sony doet (opnieuw) mee met PlayStation.

Sony werkt aan een draagbare Playstation. De laatste keer dat we zulke “PlayStation Portable”-apparaten of PSP’s zagen opduiken was in 2012. Toen lanceerde Sony de “PlayStation Vita”.

Sindsdien geraakte handheld gaming een beetje in het slop, maar sinds de lancering van de Nintendo Switch is het weer terug van weggeweest. Ook het succes van de Steam Deck, waarvan intussen meer dan een miljoen exemplaren verkocht raakten, en de aankonding van de ASUS ROG Ally, spreken boekdelen. Bovendien mogen we de gamingmarkt op mobiele telefoons niet onderschatten: gamen in je schoot is op dit moment groter dan ooit.

Q-lite

Daar wil Sony ook een graantje van meepikken. Het Japanse bedrijf zou namelijk aan een nieuwe handheld onder het PlayStation-merk werken. Volgens Insider Gaming staat het project momenteel nog bekend onder codenaam ‘Q-lite’. Het zou gaan om een 8-inch scherm met een geïntegreerde controller.

Het lijkt er echter niet op dat Q-lite echt concurrentie voor de Nintendo Switch of Steam Deck zal gaan leveren. Alles wat nu bekend is over het apparaat wijst erop dat de focus op streaming zal liggen. Om games te spelen zou je ze dan eerst moeten opstarten op je PlayStation 5, waarna je het beeld naar de handheld laat sturen. Even snel een spelletje spelen zonder de spelconsole op te starten zit er dus niet in.

Echt revolutionair is het nieuwe product niet: vandaag de dag kan je bijvoorbeeld ook PlayStation-games spelen op je telefoon. Je hebt er alleen een PlayStation en de Remote Play-app voor nodig. Sony’s handheld lijkt een soortgelijke ervaring te gaan bieden, zij het met geïntegreerde controllers.

Wanneer het nieuwe Sony-apparaat zou uitkomen is niet precies geweten. Vindt de release plaats, dan kan het goed zijn dat deze nog voor die van de nieuwe PlayStation 5-console valt. Die console, of het nu een pro- of slim-versie wordt, zou ergens eind 2024 gelanceerd moeten worden

gamingontspanningplaystationsony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen