Nieuws

E3 dit jaar zonder Microsoft, Sony of Nintendo

E3 gamingbeurs
gaming game play tv fun gamer gamepad guy controller video console playing player holding hobby playful enjoyment view concept - stock image
De Electronic Entertainment Expo of E3 is de meest gekende gamebeurs ter wereld. Opvallend is echter dat er steeds minder uitgevers en ontwikkelaars verschijnen.

Elk jaar in juni is E3 een grote gebeurtenis voor ieder die gamet: nieuwe titels worden aangekondigd, nieuwe games worden geshowcased enzoverder. De laatste paar jaren heeft de beurs het echter heel wat moeilijker gehad. Eerst gooide corona roet in het eten, en nu heeft de organisatie te maken met een aantal thuisblijvers. Ook dit jaar sturen enkele belangrijke genodigden hun kat.

Die thuisblijvers zijn bovendien niet van de minsten. Sony, producent van de Playstation 5 en uitgever van heel wat videogames, komt bijvoorbeeld al sinds 2019 niet meer naar de beurs. Nu blijkt dat ook Microsoft en Nintendo geen stand op de beurs zullen hebben, lijkt het dat enkel kleine ontwikkelaars nog naar de beurs willen trekken.

Eigen evenementen

Bij Microsoft zeggen ze in ieder geval deze zomer wel een showcase te houden. Die zou, net zoals de E3-beurs, plaatsvinden in Los Angeles. E3 werd echter niet bij naam genoemd. Dat doet vermoeden dat de Xbox-fabrikant een eigen evenement op touw wil zetten.

Nintendo hanteert een soortgelijke aanpak: ze gaan niet naar de beurs en organiseren zelf events. In het verleden toonde Nintendo al aan dat het met de eigen onthullingen – ‘Nintendo Direct’ genoemd – best veel kijkers trekt. In februari staat opnieuw zo’n digitaal evenement op de planner. De gamegigant voelt dan waarschijnlijk ook geen noodzakelijkheid om op E3 aanwezig te zijn. Ook zonder een stand op de beurs weet het merk zich perfect vorm te geven. Ook Sony organiseert hoogstwaarschijnlijk zelf een evenement, dat al dan niet digitaal doorgaat.

Digitale gameshows

In ieder geval: de E3-beurs is de afgelopen jaren heel wat kleiner geworden. Tijdens de coronapandemie werden er bovendien digitale evenementen georganiseerd. Zo zijn er vandaag The Game Awards en het Summer Game Fest, waarbij ontwikkelaars in de prijzen gelegd worden.

Wat E3 deze zomer voor ons in petto heeft is nog onbekend. In ieder geval moeten we geen groot nieuws verwachten van Microsoft, Sony en Nintendo. Met andere woorden: de grote drie komen niet naar E3.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business