Nieuws

Twitter haalt X van hoofdkantoor na klachtenregen

Elon Musk
© Elon Musk
Na een klachtenregen over het pulserende ‘X’-logo op het dak van het Twitter-hoofdkantoor is deze maandag weer verwijderd.

Musk heeft het afgelopen weekend niet bepaald vrienden gemaakt in San Francisco. Nadat Musk maandag de naam van Twitter wijzigde in X, verscheen er dit weekend plots een pulserend X-logo op het dak van Twitters hoofdkantoor. Slechts drie dagen nadat het bord voor het eerst verscheen, is hij alweer van het dak verdwenen. Niet bepaald een verrassing: X Corp had nooit goedkeuring gekregen om zo’n (pulserend) bord op het dak te plaatsen.

Inspecties van de plaatselijke autoriteiten konden bovendien geen doorgang vinden. Het bedrijf zou meermaals inspecteurs van San Francisco’s Department of Buildings de deur hebben gewezen. Ook op klachten van buurtbewoners werd niet direct gereageerd. Het gebouw tegenover het kantoor – een gebouw met verschillende appartementen – werd ‘s avonds volledig verlicht door het X-bord.

Epilepsieaanvallen

Musk liep intussen te pronken met het verlichte bord. “Ons HQ in San Francisco vanavond”, schreef de miljardair en eigenaar van X Corp zaterdag in een tweet. Zoals gezegd viel de stunt nochtans niet bepaald in goede aarde bij buurtbewoners. In eerste plaats waren ze niet op de hoogte van X’s plannen om zo’n bord te plaatsen. Bovendien leverde het reclamebord risico’s op voor inwoners met epilepsie: zulk pulserend licht kan een aanval opwekken.

Uitgelicht artikel X Twitter heeft nu officieel @X als handle

De constructie leek ook niet bepaald veilig gemonteerd op het dak. De constructie werd op zijn plaats gehouden door zandzakken. Een flinke windvlaag had er mogelijk toe kunnen leiden dat de constructie omlaag viel. Dat risico is inmiddels geweken. Maandagavond werd de publiciteitsstunt beëindigt en is de X volledig gedemonteerd.

Twitter-logo verdwijnt

Het is alvast niet de eerste keer dat Musks bedrijf lokale wet- en regelgeving aan zijn laars lapt. Eerder vorige week begon het bedrijf – eveneens zonder vergunning – met het verwijderen van het Twitter-logo. Dat logo hangt op de hoek van het gebouw, en is nu dus gedeeltelijk gedemonteerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business