Nieuws

WhatsApp neemt het op tegen Microsoft Teams

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
WhatsApp werkt aan de optie om groepsgesprekken in te plannen. De functie werkt met zowel spraak- als videogesprekken.

WhatsApp lijkt stilaan een concurrent te worden van Microsoft Teams en Zoom. Met de optie voor het inplannen van meetings nadert die status alvast met rasse schrede. Volgens WaBetaInfo wordt de planningsfunctie momenteel uitgerold in versie 2.23.17.7 van WhatsApp Beta voor Android.

Zoals gezegd kan je met de functie spraak- en groepsgesprekken inplannen. Bij het inplannen van zo’n meeting kan je een naam én een specifiek tijdstip invoeren. Door vervolgens op ‘Send’ te tikken, ontvangen groepsleden een bericht van de ingeplande afspraak. 15 minuten op voorhand krijgen ze ook nog een melding over de start van de meeting.

Volgens de publicatie moeten gebruikers daarvoor wel eerst op ‘Join call’ drukken. Groepsleden die niet aan de meeting (willen) deelnemen, worden niet onnodig gestoord. Of het ook mogelijk is zulke meetings aan je agenda toe te voegen is niet bekend. Op de gedeelde schermafbeelding is daar nog geen knop voor aanwezig.

Uitrol via WhatsApp bèta

Wie de functie eens wil uitproberen kan momenteel enkel in de bètaversie terecht. Meer specifiek versie 2.23.17.7 en nieuwer van de testversie op Android. Momenteel is de functie nog niet op iOS gesignaleerd. Wanneer de stabiele versie uitrolt is nog niet bekend. Meestal laat die uitrol nog wel enkele weken op zich wachten. De stabiele uitrol wordt dus zeker niet voor september verwacht.

Scherm delen op WhatsApp

Het is alvast niet de eerste keer dat Meta probeert meer zakelijke gebruikers naar WhatsApp toe te trekken. Deze week rolde de chatdienst nog de optie uit je scherm te delen tijdens videogesprekken. De chatdienst werkt ook aan verscheidene opties om het beveiligingsniveau te verhogen. Een van de opties die daarvoor in zicht is, is ondersteuning voor zogeheten passkeys.

Eerder bracht WhatsApp nog de ‘Community’-functie uit. Die functie neemt functies over van Teams en andere zakelijke diensten, en laat je groepsgesprekken aanmaken voor verschillende topics. Voor kleine bedrijven kan zo’n community uitkomst bieden; ze hoeven dan niet de exorbitante bedragen neer te tikken die Microsoft, Zoom of Slack vragen voor hun zakelijke chatdiensten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business