Nieuws

WhatsApp voegt mogelijkheid toe om scherm te delen

Screenshot door WaBetaInfo
Binnenkort zullen Android-gebruikers hun scherm kunnen delen tijdens videogesprekken in WhatsApp.

iPhone-gebruikers kunnen vandaag hun scherm al delen in meerdere videobelapplicaties zoals FaceTime en Teams. Android-gebruikers hebben die optie niet, maar daar komt binnenkort verandering in. Volgens WaBetaInfo komt de schermdeelfunctie eindelijk naar Android met versie 2.23.11.19 van de WhatsApp-bèta. De voorwaarde lijkt wel te zijn dat je een recent Android-toestel hebt én dat je gesprekspartners hun berichtenapp up-to-date houden. Waarschijnlijk zal de update ook niet werken voor grote groepsgesprekken: je zal het scherm enkel kunnen delen in kleinere kringen.

Wie de WhatsApp-bèta gebruikt zal in videogesprekken een nieuw icoontje zien verschijnen, onderaan het gesprek. Het nieuwe icoontje ziet eruit als een smartphone waar een pijl uitkomt en dient dus om je scherm te delen. Door het icoontje in je gesprek een keer aan te tikken en WhatsApp toestemming te geven om je scherm te bekijken, kan je meteen je scherm beginnen delen.

WhatsApp verandert bijna voortdurend: altijd is er wel een nieuwe update op komst waarin iets nieuws zit. Onlangs raakte nog bekend dat er weldra gebruikersnamen naar de chatdienst komen.

Uitgelicht artikel whatsapp WhatsApp hint naar bewerkingsfunctie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business