Nieuws

Fairphone bevestigt komst Fairphone 5

Fairphone 4
© Fairphone - de Fairphone 4
Fairphone heeft, mogelijk per ongeluk, het bestaan van de Fairphone 5 onthuld. Eerder doken al renders op van de gloednieuwe duurzame smartphone.

Smartphonefabrikant Fairphone publiceerde maandag op YouTube een video getiteld ‘Change is coming’. Daarmee doelt het Nederlandse merk op een duurzame revolutie, waarbinnen je steeds langer met een smartphone doet. Waarom zou je steeds een nieuwe smartphone kopen, als je de telefoon ook kan repareren en daardoor langer mee laat gaan, is het idee. De video an sich is niet verrassend – de aftiteling bevestigt daarentegen een detail dat het zelf eerder niet uit de doeken deed. Het merk bevestigt namelijk het bestaan van de Fairphone 5.

Fairphone 5
© Fairphone

In de aftiteling somt het merk diverse toestellen op waarmee de video is geschoten. Daaronder vallen meerdere Fairphones, waaronder de onaangekondigde Fairphone 5. Welke beelden met de aanstaande smartphone werden geschoten, blijft onduidelijk. Of de fabrikant stappen heeft gezet op het vlak van de camera’s en camerasoftware is zodoende ook onzeker.

Renders Fairphone 5

Vast staat dat het merk dus met een Fairphone 5 op de proppen komt. In juni kregen we voor het eerst renders te zien van de duurzame telefoon. Daaruit bleek ook al dat de telefoon makkelijk te repareren is, net zoals bij zijn voorgangers het geval was. Gebruikers kunnen in elk geval de accu, camera’s, oplaadpoort en speakers vervangen.

Het ontwerp lijkt daarnaast veel op die van de Fairphone 4. Ditmaal biedt het merk wel een ander kleurpallet aan, met naar verluidt keuze uit een zwarte en blauwe Fairphone 5.

Specificaties

Veel specificaties van de Fairphone 5 zijn tot op heden niet uitgelekt. Volgens benchmarktool Geekbench is het toestel uitgerust met 8 GB RAM en een SM7325-AF-chipset, wat neerkomt op de Snapdragon 782G. In de praktijk gaat het om een iets vlottere Snapdragon 778G.

Uitgelicht artikel Fairphone 4 Fairphone 4 review: eerlijk duurt het langst

Wanneer het merk de Fairphone 5 aankondigt, is nog onzeker. De Fairphone 4 werd in 2021 op 30 september uitgebracht. Mogelijk is dat ook het geval voor de nieuwe duurzame telg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business