Nieuws

Renders en specificaties Xiaomi Redmi Pad SE lekken uit

Xiaomi Redmi Pad SE
Gelekte renders via Appuals
Xiaomi komt binnenkort met een nieuwe tablet: de Redmi Pad SE. De meeste details daarvan lekken nu stilaan uit.

In oktober vorig jaar lanceerde Xiaomi zijn eerste Redmi Pad. Binnenkort komt er een tweede versie van die tablet uit: de Redmi Pad SE. Stilaan raakt bekend hoe dat toestel eruit moet gaan zien – zowel langs buiten als vanbinnen.

Nu al is geweten dat de Xiaomi Redmi Pad SE van metaal gemaakt zal zijn en zo’n 478 gram weegt. Het toestel meet 255,53 op 167,08 millimeter en is zo’n 7,36 millimeter dik. Aansluitingen krijg je in de vorm van een usb-c-poort en een 3,5mm-jack. Foto’s trekken doe je met een 8 MP-camera, terwijl je voor selfies 5 MP krijgt. Die selfiecamera kan je bovendien gebruiken om de tablet te ontgrendelen, al gebruikt de tablet daarvoor een minder veilige en softwarematige gezichtsherkenning. Een vingerafdrukscanner ontbreekt volledig.

Het scherm van de nieuwe Redmi Pad SE zou zo’n 11-inch groot moeten worden. Daarmee is de SE-versie net iets groter dan zijn voorganger, die 10,6 inch groot was. Het scherm krijgt een resolutie mee van 1.920 op 1.200 pixels en zal een verversingssnelheid van 90Hz weten te bieden. Wéten te bieden, aangezien het toestel AdaptiveSync zal ondersteunen. Verder zou het scherm 16,7 miljoen kleuren kunnen weergeven en een maximale helderheid van 400 nits halen.

Het processorpakket wordt geleverd door de Snapdragon 680. Die chip biedt een bijzonder goede audio-kwaliteit en zelfs ondersteuning voor Dolby Atmos. Xiaomi zet met de Redmi Pad SE echter vooral in op de batterij: daar zou je volgens de fabrikant tot wel 12 uur non-stop mee kunnen gamen. De 8.000 mAh-batterij ondersteunt wel geen snelladen: 10 watt is het hoogste dat je krijgt.  

De tablet komt beschikbaar in drie kleuren: grijs, groen en paars. Renders van de toestellen lekten uit via Appuals, waardoor je de toestellen nu al eens kan bekijken. De versie met 4 GB RAM- en 128 GB opslaggeheugen, die er met zekerheid komt, zou 190 euro gaan kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business