Nieuws

Telegram Stories nu voor iedereen beschikbaar

Telegram Stories
© Telegram
Telegram stelt de Verhalen-functie ditmaal voor iedereen beschikbaar. Net als op Instagram kun je met Stories tijdelijke berichten sturen naar contacten.

Telegram-CEO Pavel Durov liet eind juni weten dat de Stories-functie op komst was. Volgens Durov moest de uitrol nog in juli van start gaan. Die uitrol komt nu definitief op dreef. Op de redactie lijkt de functie op vrijwel ieder toestel beschikbaar – zowel op Android, iOS als de desktopversie van de chatdienst.

Functioneel zijn de Stories gelijk aan die van Instagram, Facebook en WhatsApp. De functie laat je een foto maken en daar tekst, stickers en tekeningen aan toevoegen. Standaard zijn Stories op Telegram 24 uur zichtbaar, net zoals bij de concurrenten. Telegram Premium-abonnees kunnen echter kiezen voor een langere of kortere weergaveduur. Dit is wel beperkt tot maximaal 48 en minimaal 6 uur. De berichten kunnen te allen tijde tussendoor worden verwijderd – abonnee of niet.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo WhatsApp lanceert kanalen: dit moet je weten

Telegram koos er wel voor de Stories-functie meer te verbergen. Bij het openen van Telegram zijn de Stories bovenaan weggestopt. Je moet op het thuisscherm omlaag vegen om ze te laten verschijnen. Een Verhaal plaatsen is vrij gemakkelijk. Klik hiervoor rechtsonder op het camera-icoontje, maak de foto en bewerk hem met de eerdergenoemde functies. Uniek is dat Telegram je foto’s met zowel de voor- en achtercamera tegelijk laat nemen, gelijk aan BeReal. Dit kan je wel uitschakelen.

Reageren op verhalen

Bij het delen van een Verhaal kan je ook zelf bepalen wie hem ziet. Standaard staat dit ingesteld op ‘Iedereen’. Dit betekent dat iedereen op Telegram met je gebruikersnaam het verhaal kan bekijken. Je kan ook kiezen voor ‘Mijn contacten’, ‘Goede vrienden’ en ‘Geselecteerde contacten’.

Telegram Stories
© TechPulse

Om je privacy te garanderen laat Telegram je ook schermafbeeldingen blokkeren. Het is (nog) niet mogelijk om Stories éénmalig te laten bekijken. Wie je verhaal heeft gezien kan ook steeds per bericht worden bekijken.

Verder kunnen gebruikers reageren op je Verhaal; daarbij kunnen ze kiezen uit reageren met een emoji én een tekstbericht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business