Nieuws

Ook Telegram komt met ‘Stories’, beschikbaar in juli

Telegram Stories
Net zoals heel wat andere berichten- en socialemedia-apps introduceert Telegram nu Stories. Wel geeft het platform er een eigen draai aan.

Telegram-CEO Pavel Durov maakt in een bericht aan gebruikers bekend dat er een nieuwe functie aan zit te komen. Telegram krijgt binnenkort namelijk ‘Stories’. Zo goed als de helft van alle feature requests bij de berichtendienst zouden om die functie draaien, waardoor Telegram nu in de sporen van Facebook Messenger, Instagram en Snapchat treedt: vanaf juli zal je ook in Telegram ‘Verhalen’ kunnen posten.  

Telegram mag dan niet het eerste platform zijn dat ‘Stories’ of ‘Verhalen’ introduceert, wel wil het bedrijf zijn eigen draai geven aan het concept. Stories zijn namelijk al overal en in verschillende apps beschikbaar. Bij Telegram gingen ze duidelijk op zoek naar enkele functies die de Telegram-verhalen toch een eigen karakter geven.

Privacy

Een van die karaktertrekken is een bijzondere aandacht voor privacy. Zo kan je haarfijn beregelen wie je verhalen mag zien en wie niet. Zijn je posts geschikt voor iedereen? Of alleen voor je contacten, zonder familieleden? Of misschien alleen voor je beste vrienden? Met Telegram Stories wordt het meteen mogelijk. Zie je zelf Stories voorbij komen waar je geen boodschap aan hebt? Stories van bepaalde personen kunnen verborgen worden – ze komen dan in de ‘verborgen’-lijst in je contactenboek te staan.

Bovendien krijg je ook fijnmazige controle over hoe lang je berichten blijven staan. Mag je Story 24 uur blijven staan? Als dat niet het geval is, kan je instellen dat hij na 6 of 12 uur al verdwijnt. Er komt ook de optie om Verhalen twee dagen lang te laten staan. Wie dat wil kan zo’n verhaal zelfs permanent aan het profiel vasthangen. Je kan per Story-post andere privacy-instellingen hanteren, waardoor die vastgemaakte stories niet voor iedereen zichtbaar moeten zijn.

De Stories van Telegram zullen rechtstreeks vanop het thuisscherm te zien zijn – al zal je wel moeten klikken om ze écht te zien. Bovenaan het scherm zou een uitklapbare lijst moeten komen waarin de berichtendienst de Stories zal onderbrengen.  

Tot slot komen Verhalen in Telegram met de mogelijkheid om beschrijvingen toe te voegen. Zo geef je makkelijk een extra woordje uitleg bij je Story. Een beeld zegt natuurlijk meer dan duizend woorden. Telegram zal BeReal-gewijs de mogelijkheid toevoegen om tegelijkertijd een foto met je voor- en achtercamera te nemen.

Beschikbaarheid

De functie komt in juli beschikbaar voor alle Telegram-gebruikers. Wie benieuwd is hoe de functie eruit ziet, kan al een eerste kijkje nemen via deze link – Telegram-CEO Durov deelde alvast beeldmateriaal van de nieuwe functie in zijn Telegram-kanaal.

berichtenchatmobieltelegram

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen