Nieuws

Telegram brengt grote update uit

Telegram Stories
Berichtendienst Telegram bracht vlak voor het jaareinde nog een handvol nieuwe functies. De mediabewerker is onder andere helemaal vernieuwd.

De nieuwe functies die naar Telegram komen, gaan van praktisch handig naar vooral entertainend. Onder die eerste categorie valt bijvoorbeeld de optie om vanaf nu ook foto’s te verbergen met een vervagingslaag. Het was eerder al mogelijk om tekstberichten te verbergen met een spoilerfilter.

Daarnaast breidt de berichtendienst de mogelijkheden uit om de nodige opslagruimte van de app te verkleinen. Het was al mogelijk om een maximumgrootte van de cache in te stellen en ongebruikte bestanden na een bepaalde tijd automatisch te verwijderen. Nu komt erbij dat je de automatische verwijdering apart kan instellen voor privégesprekken, met een eventuele uitzondering voor specifieke gesprekken. Met aparte tabs voor media, muziek en bestanden kan je in een oogopslag de grootste items verwijderen (en erna opnieuw downloaden indien nodig).

Nieuw ontwerp voor de mediabewerker

De tools om media te bewerken kregen een upgrade. Op basis van de snelheid waarmee je tekent, wordt de grootte van je tekenborstel automatisch aangepast. Getekende lijnen worden ook vanzelf vloeiend gemaakt. Verder zijn er nu een vervagingstool en meer mogelijkheden om kleuren te kiezen. Voor tekst kan de grootte, het lettertype en de achtergrond veranderd worden.

Als je je contacten op Telegram bewerkt, kan je ze nu een gepersonaliseerde profielfoto geven die enkel voor jou zichtbaar is. Je kan iemand ook een profielfoto voorstellen, die ze makkelijk zelf kunnen instellen. Voor je eigen profielfoto kan je ook een openbare foto instellen, voor wie je echte profielfoto niet mag zien.

Chatanimaties en emoji

Dan nog enkele nieuwigheden voor gesprekken. Als je beheerder bent van een groep met meer dan 100 leden, kan je de ledenlijst onzichtbaar maken. Telegram Topics of Onderwerpen zijn nu ook beschikbaar in alle groepen, ongeacht de grootte. In de gesprekken zelf zijn er nog wat cosmetische updates, zoals een animatie wanneer je vanuit een reactie naar een ver bericht springt of een andere pagina in de app opent. Gebruikers van Telegram Premium krijgen een heleboel nieuwe emoji en daarnaast kunnen alle gebruikers een reeks interactieve emoji te zien krijgen in hun chats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business